Guardian: Χρυσαυγίτες κυνηγούν πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ στη Μόρια

18:43 9/2/2020 - Πηγή: Aixmi

«Καθώς αυξάνονται τα αντιπροσφυγικά αισθήματα, ομάδες εθελοντών «φρουρών» στις οποίες φέρονται να έχουν παρεισφρήσει μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, έκαναν την εμφάνισή τους», γράφει ο βρετανικός Guardian σε ρεπορτάζ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό στα ελληνικά νησιά -και κυρίως τη Λέσβο. «Την Παρασκευή 7 άνθρωποι οπλισμένοι με ξύλινα κοντάρια συνελήφθηκαν στη Μόρια με την υποψία ότι ανήκουν

σε συμμορία που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή. Στοχοποιούν και εργαζόμενους σε ΜΚΟ», προσθέτει.

Ο Guardian αναφέρεται ακόμα στην στοχοποίηση εργαζομένων σε ΜΚΟ από ακροδεξιά στοιχεία. «Υπήρξε μία εβδομάδα κατά την οποία κανένας εργαζόμενος σε ΜΚΟ δεν ήθελε να βγει από το σπίτι του», ανέφερε εθελόντρια που διδάσκει παιδιά προσφύγων στη Λέσβο. «Ξεκάθαρα, πρόκειται για ένα σκηνικό που είναι έτοιμο να εκραγεί και κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει», πρόσθεσε.

«Στα νησιά βρίσκονται περίπου 42.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, εγκλωβισμένοι όλοι λόγω της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ότι πρέπει να παραμείνουν στα νησιά μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους. Μοιάζει με βαρέλι πυρίτιδας έτοιμο να εκραγεί».

Στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τονίζει ότι «ζουν σε άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες, με ελάχιστη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως καθαρό και ζεστό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, υγιεινή και υγειονομική περίθαλψη».

«Η κοινωνία της Λέσβου έχει εγκαταλειφθεί από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Όπως και η κοινότητα των προσφύγων, έτσι και η τοπική κοινότητα έχει κουραστεί».

The post Guardian: Χρυσαυγίτες κυνηγούν πρόσφυγες και μέλη ΜΚΟ στη Μόρια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα