Ειδικό δικαστήριο για τους τζιχαντιστές προτείνει ο Σαρκοζί

12:57 12/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Την 8η θέση σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη των Γάλλων στο πρόσωπό του για την ασφάλεια της χώρας καταλάμβάνει ο νυν πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ που κατατάσσεται πρώτος και τον Νικολά Σαρκοζί που παίρνει τη δεύτερη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

ανακοίνωσε δέσμη σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αύξηση της ασφάλειας. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Le Journal du Dimanche (JDD) είναι η δημιουργία ειδικών δικαστηρίων αλλά και ειδικών κέντρων κράτησης για τζιχαντιστές,

Η ασφάλεια είναι ένα από τα ζητήματα-κλειδιά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καθώς πάνω από 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις τζιχαντιστών στο γαλλικό έδαφος από τον Ιανουάριο του 2015.

Οι δηλώσεις του Σαρκοζί έρχονται μετά την επίθεση του Ολάντ σε στελέχη της Δεξιάς, λέγοντας ότι η αντίδρασή τους στο κύμα των επιθέσεων των τζιχαντιστών δείχνει πως η αληθινή πρόθεσή τους είναι να καταστρέψουν το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα