Αυγή: Ο Βαρουφάκης παίρνει 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του

10:24 16/10/2015 - Πηγή: Aixmi

To ποσό των 55.000 ευρώ φέρεται να ζητά για κάθε διάλεξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», αναπαράγοντας ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών για να μιλήσει σε κάποια εκδήλωση, συνέδριο ή φόρουμ στο εξωτερικό αμοίβεται με το ποσό των 55.000 ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή του σε πεντάστερο ξενοδοχείο και τα λοιπά

έξοδα διαμονής του.

Ανάλογες τιμές εισπράττουν για μια διάλεξή τους και ο γνωστός Γερμανός πρώην ευρωβουλευτής (Οικολόγοι Πράσινοι) Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Γερμανός πρώην πρωθυπουργός Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεγαλύτερες αμοιβές ζητούν οι Βρετανοί πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Στην κορυφή όμως της λίστας που παρουσίασε η γαλλική τηλεόραση βρίσκεται ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ζητάει για κάθε ομιλία του 165.000 ευρώ, ιδιωτικό αεροπλάνο για την αλέ ρετούρ μεταφορά του, σουίτα σε πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς και την κάλυψη όλων των εξόδων για τους πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα