Αλεξιάδης: Δεν αλλάζει τίποτα στον ΕΝΦΙΑ φέτος

10:09 16/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Έκλεισε το θέμα του ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλέξιαδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

«Φέτος δεν αλλάζει τίποτα, θα ισχύσει ότι ίσχυσε και πέρσι. Απλά τακτοποιεί νομοθετικά αυτό που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη συμφωνία. Με το νομοσχέδιο δεν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνουμε τον ΕΝΦΙΑ, ορίζουμε ότι η κατάργηση απαλλαγής ισχύει από 1/1/2015. Πάμε να

υλοποιήσουμε αυτό που ψηφίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως έως τις 20 Οκτωβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά στο TAXIS και οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των «100 δόσεων», ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι στόχος είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απεγκλωβιστούν από το οικονομικό αδιέξοδο.

«Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να φέρουμε προς υλοποίηση αυτό που ψηφίστηκε με τα προαπαιτούμενα . Γίνεται σαφέστατο ότι δεν χάνουν από τη ρύθμιση. Εκεί που ήταν τρεις μήνες μειώθηκε στον ένα μήνα. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα συνεχίζεται», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα