Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την «Τζαμάικα»

10:58 16/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρκετά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά ενώ έως αύριο, Παρασκευή, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διερευνητικές επαφές των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία.

Αυτήν την προθεσμία έχουν θέσει τα τέσσερα κόμματα, εντός της οποίας θα πρέπει να βρεθούν συμβιβασμοί που θα επιτρέψουν την έναρξη των επίσημων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί πρόοδος ή ακόμη και συμφωνία στα πεδία της

εσωτερικής, οικογενειακής και αγροτικής πολιτικής όπως και στο θέμα της περίθαλψης ηλικιωμένων. Σε μια σειρά άλλων θεμάτων όμως οι συνομιλίες σκοντάφτουν, για παράδειγμα σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του κλίματος, στις μεταφορές, στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και προπαντός στη μετανάστευση. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο οι διαφορές μεταξύ Πρασίνων από τη μια και Φιλελευθέρων και Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών από την άλλη αφορούν στην καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία ετησίως όπως και το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.

Σε αντίθεση με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές και τους Φιλελεύθερους που επιμένουν σε μια σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, οι Πράσινοι εξεδήλωσαν την πρόθεση για συμβιβασμούς ειδικά σε ό,τι αφορά την παράτυπη μετανάστευση, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά η τελική αναμέτρηση για επίμαχα θέματα και αναμένεται να διαρκέσει έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

The post Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την «Τζαμάικα» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα