Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από σήμερα

10:18 16/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Μόνο με κάρτες και ηλεκτρονικό εισιτήριο θα γίνονται οι μετακινήσεις από σήμερα καθώς χθες ήταν η τελευταία ημέρα για το χάρτινο εισιτήριο.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ καταγγέλλουν την κίνηση του ΟΑΣΑ ως βιαστική και χωρίς προγραμματισμό. Με ανακοίνωσή τους ζήτησαν να μην γίνονται βεβιασμένες κινήσεις και να μην προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αν δεν αποκατασταθούν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Στην ανακοίνωσή τους ανφέρουν προβλήματα που απειλούν την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων και

καλούν να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό. Σημειώνουν πως σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή φθοράς προσωποποιημένης κάρτας χάνονται τα χρήματα, που υπήρχαν στην κάρτα, καθώς η καινούργια θα είναι «μηδενική», ενώ σε περίπτωση υποβολής με φάκελο των δικαιολογητικών για έκδοση προσωποποιημένης κάρτας δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της «διαδρομής» του φακέλου, αφού δεν δίνεται αποδεικτικό κατάθεσης ενώ σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους στη κάρτα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διόρθωσης.

Επίσης, σημειώνουν δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης κάθε τύπου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ακόμη και εάν διαπιστωθεί ότι δεν είναι λειτουργικό καθώς και ότι υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες στο λογισμικό μεταξύ του εκδοτηρίου, της πύλης και του μηχανήματος του ελεγκτή.

Ανάμεσα στα προβλήματα που επισημαίνουν είναι και το γεγονός ότι οι επβάτρς δεν μπορούν να ελέγξουν ανά πάσα στιγμή το υπόλοιπο του χρόνου ισχύος του απλού εισιτηρίου κι επιπλέον ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί στα εκδοτήρια συσκευές POS ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών. Επίσης, δεν υπάρχουν τα αναγκαία σημεία πώλησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με το παλαιό τύπου εισιτηρίων λειτουργούσαν στο Λεκανοπέδιο περίπου 1.000 σημεία πώλησης. Κατά τον ΟΑΣΑ λειτουργούν 200.

The post Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από σήμερα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα