Αποφασίζει ο Πασκουάλ!

15:24 10/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά την οριστική συμφωνία με τον Μάικ Τζέιμς και την απόκτηση του Έντριαν Πέιν, το εύλογο ερώτημα που προέκυψε είναι το εξης: Μα καλά, πως θα χωρέσουν εννέα ξένοι σε μια ομάδα που πρέπει να χρησιμοποιεί έξι στο ελληνικό πρωτάθλημα; Θα δουλεύει με δύο διαφορετικές ομάδες ο Τσάβι Πασκουάλ; Μία για την Basket League και μία για την Euroleague;

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός διαθέτει

ρόστερ 16 παικτών, εκ των οποίων οι 12 μπορούν να αγωνιστούν στην Euroleague, ενώ τρεις απο αυτούς δεν θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στην εγχώρια διοργάνωση. Συγκεκριμένα οι ξενοι των «πρασίνων» είναι πλέον οι Λούκας Λεκαβίτσιους, Κει Σι Ρίβερς, Κρις Σίνγκλετον, Ματ Λοτζέσκι, Κένι Γκέιμπριελ, Μάρκους Ντένμον, Τζέιμς Γκιστ, Έιντριαν Πέιν και Μάικ Τζέιμς.

Ας πάρουμε λοιπόν τα δεδομένα. Ο Ματ Λοτζέσκι έχει αντικατασταθεί εδώ και έναν μήνα από τον Κένι Γκέιμπριελ στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω του τραυματισμού στο πέλμα ο οποίος τον κράτησε αρκετά πίσω. Ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει με αποτέλεσμα να χρειαστεί και έξτρα χρόνο ώστε να επανέλθει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Από την πλευρά του, ο Γκέιμπριελ έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές και να κερδίζει με το σπαθί του λεπτά συμμετοχής στα τελευταία ματς. Αν και ρολίστας ο οποίος ήταν πολύ μακριά από τον περσινό Γκέιμπριελ (και δη των τελικών όπου… σφράγισε και το νέο του συμβόλαιο), στα τελευταία δύο ματς έχει καταφέρει να πάρει τον ρόλο του πρωταγωνιστή!
Επίσης ο Μάρκους Ντενμον μπορεί να είναι φιλότιμος, μπορεί στη μέρα του να κάνει «σμπαράλια» οποιαδήποτε άμυνα με το περιφερειακό του σουτ, αλλά η αστάθεια και το γεγονός ότι δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, ίσως και να τον φέρουν σε…. δύσκολη θέση.

Ρίβερς, Σίνγκλετον, Γκιστ, Λεκαβίτσιους, Τζέιμς, Πέιν θα πρέπει να θεωρούνται «σίγουροι» στο «πράσινο» ροστερ. Ο Γκέιμπριελ με τις τελευταίες εμφανίσεις του έχει αντιστρέψει το κλίμα της αμφισβήτησης. Οπότε μένουν οι Λοτζέσκι και Ντένμον να είναι εκείνοι που ενδεχομένως να πληρώσουν το μάρμαρο. Ο «Λοτζο» μπορεί να έχει βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό ωστόσο πρόκειται για έναν αξιόπιστο σουτέρ, ο οποίος μπορεί να «ανοίξει» τις άμυνες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι έμπειρος, έχει παραστάσεις, γνωρίζει πολύ καλά την Euroleague και με τη σωστή διαχείριση θα αποτελέσει υπερόπλο στα χέρια του Πασκουάλ.

Οπότε ποιος περισσεύει; Αν ο Καταλανός προπονητής αποφασίσει να κρατήσει και τους εννιά ξένους ώστε να μπορεί να ξεκουράζει τα… πρώτα βιολιά στην Basket League, τότε ο Ντένμον δεν… κινδυνεύει. Άλλωστε μέχρι το τέλος της regular season στο εγχώριο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση και ο Πασκουάλ έχει όλη την άνεση να πειραματιστεί στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Η Euroleague είναι εκείνη που… καίει και τσουρουφλάει τους «πράσινους» με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να θέλει τους 12 καλύτερους και πιο έτοιμους να βγουν μπροστά και να μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο με φόντο το Final 4 του Βελιγραδίου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

ΠΛΕΙ ΜΕΙΚΕΡ
Νικ Καλάθης
Λούκας Λεκαβίτσιους
Γιώργος Καλαϊτζάκης
ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ
Νίκος Παππάς
Μάικ Τζέιμς
Μάρκους Ντένμον
ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΡΝΤ
Κέι Σι Ρίβερς
Ματ Λοτζέσκι
Θανάσης Αντετοκούνμπο
ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ
Κρις Σινγκλετον (και πεντάρι)
Τζέιμς Γκιστ (και πεντάρι)
Ντίνος Μήτογλου
Κένι Γκέιμπριελ
ΣΕΝΤΕΡ
Ιαν Βουγιούκας
Έιντριαν Πέιν (και τεσσάρι)
Ζακ Ογκουστ

Πηγή: gazzetta.gr

The post Αποφασίζει ο Πασκουάλ! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα