Πολάκης: Γελοιότητες ότι «κάρφωσα» τους προστατευόμενους μάρτυρες

13:58 10/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ορισμό της γεοιότητας χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τις κατηγορίες ότι «κάρφωσε» το σχέδιο με τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» της Novartis. Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για τον ορισμό της γελοιότητας. Αναπαρήγαγα αυτά που έγραφαν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα και που έλεγαν ότι στελέχη της Novartis

κατέθεσαν για τη διαδικασία. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στοιχείο του δικαιικού και νομικού πολιτισμού όλων των κρατών. Είναι προφανές ότι τέτοιες λεπτομέρειες που γράφονται μόνο άνθρωποι που είναι μέσα στη «δουλειά» μπορεί να τα ξέρουν. Τα είπε και ο συνήγορός τους. Επεσαν από τα σύννεφα κάποιοι. Εντάξει, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Προδίδονται πάντως κάποιοι και στα μέσα ενημέρωσης από τον τρόπο που αντιδρούν. Από τη δικογραφία φαίνεται πως ήταν στα payroll της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ” δηλώνει μεταξύ άλλων ενώ περιγράφει επιπλέον τις πέντε μεθόδους με τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες «πετύχαιναν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους».

Επιπλέον, κάνει λόγο για χαμένα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά καταστράφηκαν την περίοδο 2012-2013. «Καταστράφηκαν εδώ στο υπουργείο. Τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους, τα πήραν σπίτι τους. Αλλά τα ανακαλύπτουμε μέσα από τους servers κ.λπ. Ερχόταν μια εισήγηση από τον ΕΟΦ, την επεξεργάζονταν εδώ και μετά συγκαλούσαν τη δευτεροβάθμια επιτροπή. Εκεί υπήρχαν αλλαγές. Δεν έσβησαν μόνο εδώ έγγραφα, έσβησαν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ», σημειώνει.

Τονίζει πώς οι δύο μεγάλες υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, συνδέονται, ενώ υπογραμμίζει ότι το «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα έφτασε από το 1991 τα 30 δισ. ευρώ.

The post Πολάκης: Γελοιότητες ότι «κάρφωσα» τους προστατευόμενους μάρτυρες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα