Χρυσοχοΐδης: Θα μπουν κάμερες σε στολές ή κράνη αστυνομικών

16:21 26/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Κάμερες θα έχουν πάνω τους οι αστυνομικοί, στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, έτσι ώστε να υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία για τη δράση τους. Την απόφαση πήρε ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες για εκδήλωση βίας από πλευράς αστυνομικών.

Προηγήθηκε επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με την οποία πρότειναν να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές ή τα κράνη,

υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τεχνολογία που έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στις αστυνομίες πολλών ευρωπαϊκών κρατών και των ΗΠΑ. Αυτό που θα εξεταστεί είναι εάν η πρόταση παραβιάζει ή όχι το νόμο περί προσωπικών δεδομένων και εάν υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής τροποποίησης.

«Θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας», ανεφεραν στην επιστολή.

The post Χρυσοχοΐδης: Θα μπουν κάμερες σε στολές ή κράνη αστυνομικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα