Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη -Θα ψηφίσει ειδικό νόμο

15:27 26/12/2019 - Πηγή: Aixmi

H Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι θα ψηφίσει ειδικό νόμο στο τουρκικό Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε όσες χώρες στηρίζουν τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

«Στηρίζουν έναν πολεμοχαρή, ενώ εμείς στηρίζουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους», είπε. «Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη

μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου, στις 7 Ιανουαρίου».

«Η Λιβύη είναι ο γείτονάς μας από τη θάλασσα, έχουμε πολύπλευρες σχέσεις. «Παρακολουθούμε στενά το τι συμβαίνει στον αδελφό λαό της Λιβύης. Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι, έχουμε υπογράψει τη συμφωνία. Στόχος μας δεν είναι να χτυπήσουμε τα δικαιώματα άλλων στη Μεσόγειο, αλλά να αποφύγουμε να χτυπήσουν τα δικά ας δικαιώματα. «Θα στείλετε στρατεύματα στη Λιβύη;», με ρωτούν, και τους απαντώ ότι πηγαίνουμε εκεί που μας καλούν. Τώρα που υπάρχει πρόσκληση, θα την αποδεχθούμε. Θα παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αγωνίζεται ενάντια στο πραξικόπημα που υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες. Αυτοί βοηθούν έναν πολεμοχαρή στρατηγό, εμείς ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Αυτή είναι η διαφορά μας».

The post Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατό στη Λιβύη -Θα ψηφίσει ειδικό νόμο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα