Αδειάστε τα social media σας από τοξικούς τιμητές της…φακής!

17:49 10/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Πρωτομαγιάτικα, μπαίνω στο Facebook και γεμίζουν τα μάτια μου λουλούδια και η ψυχή μου με ευχές για καλό μήνα. Χαμογελάω με κάποιους διαδικτυακούς φίλους που σχολιάζουν με έξυπνο τρόπο την υπερβολική δόση θετικής διάθεσης που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε πρωτομηνιά, «ζηλεύω» κάποια εύστοχα σχόλια για την μανία του Έλληνα να ταυτίζει την απεργία με βόλτα στα ουζάδικα, απαντώ σε εκείνους που μου εύχονται και ξάφνου, πετάγεται μπροστά μου ένα

post που αναδύει δυσοσμία, ακόμη και μέσα από την οθόνη του laptop μου:

«Η γυναίκα που γεννιέται καρ…., πεθαίνει καρ…. Ήθελε μεγαλεία η ξεβράκωτη, δεν της άρεσε να είναι με άντρα, ήθελε χορηγό και τον βρήκε. Να τα φας σε λουλούδια για την κηδεία σου, βρωμιάρα. Αντε και @&&@ «.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χρήστης έγραφε τέτοια σχόλια, με πηγή…έμπνευσης προφανέστατα την πρώην του. Τα 8 στα 10 posts του στο facebook, έχουν ανάλογο και συχνά ακόμη χειρότερο περιεχόμενο. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, εκείνος μου έστειλε αίτημα φιλίας κι εγώ το αποδέχτηκα αφού είναι κοινός φίλος με ανθρώπους που εκτιμώ πολύ! Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι ήταν Πρωτομαγιά, ίσως να είχα ήδη κουραστεί από τον αρνητισμό με τον οποίο με πυρπολούσε η παρουσία του στο διαδίκτυο, πάντως χωρίς δεύτερη σκέψη τον διέγραψα την ίδια στιγμή από φίλο μου.

Tις επόμενες ημέρες έκανα ακριβώς το ίδιο με άλλους τρεις, που ολημερίς πόσταραν ειρωνικά σχόλια για τους πάντες και τα πάντα, έβριζαν, αναθεμάτιζαν, γκρίνιαζαν, ενημέρωναν για προσωπικές τους υποθέσεις που ήταν γεμάτες από βρωμιά, φορτώνοντας εμμέσως σε εμένα τα σκοτάδια της ζωής τους! Δυστυχώς, εάν υπήρχε μονάδα μέτρησης της τοξικότητας, το διαδίκτυο θα έσπαγε κάθε ρεκόρ, με τα social media να ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας και να χτυπάνε κόκκινο.

Για παράδειγμα, προς μεγάλη μου απογοήτευση, τον τελευταίο καιρό διαβάζω όλο και περισσότερα τοξικά σχόλια σε κάποιες βιβλιοφιλικές ομάδες του facebook. «Όσοι διαβάζετε τα βιβλία της ΧΧΧΧ αγνοήστε το post, γιατί απευθύνεται μόνο σε ψαγμένους και λογοτεχνικά ευφυείς« έγραψε ένα μέλος. Συνοδεύοντας την…ανωτερότητά του με τόνους χολής για μία συγκεκριμένη συγγραφέα, που έχει από καιρό κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό, και ταυτόχρονα για τους αναγνώστες που την διαβάζουν. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί συμμετέχουν αυτοί οι άνθρωποι σε τέτοια group συνυπάρχοντας με…πνευματικά πληβείους αφού θεωρούν εαυτούς ισάξιους μόνο με τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας που χορηγεί τα Βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας…

Σε ένα γκρουπ με θέμα την μεγειρική, ένα μέλος ανέβασε τις προάλλες μία φωτογραφία από τα λαζάνια με κιμά που είχε μαγειρέψει για την οικογένεια, γράφοντας την συνταγή.
«Δηλαδή έλεος κάπου! Λαζάνια με ξινομυζήθρα! Έχει και η βλαχιά τις αντοχές της« ήταν το σχόλιο μιας άλλης κυρίας που συμμετέχει στην ομάδα, προφανώς με καταγωγή απευθείας από τα σαλόνια του Μπάκινγκχαμ!

Σε ένα άλλο γκρουπ, με αντικείμενο τον Κινηματογράφο, ένας τύπος, σχολιάζει αρνητικά, οποιοδήποτε post δεν ταυτίζεται με τα γούστα του. Όχι εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του, αλλά απαξιώνοντας και χλευάζοντας όποιον έχει άλλη γνώμη. «Σου απαγορεύω να μολύνεις τον τοίχο μου με απόβλητα, να πας σε χωματερή καλύτερα», έγραψε κάτω από την παρατήρηση κάποιου ότι είδε το Fast & Furious 7. «Οι αγάμ…ς, ξελιγωμένες που ποστάρετε φωτο σέξι ανδρών, να πάτε σε άλλη ομάδα, εδώ μιλάμε για τέχνη«, διέταξε αντικρύζοντας μία φωτογραφία του Μπράντλεϊ Κούπερ από την ταινία Hangover. «Εσείς που βλέπετε αυτά τα έργα και ψηφίζετε άχρηστες κυβερνήσεις, φέρατε την Ελλάδα ως εδώ«, κατηγόρησε μία κυρία που πόσταρε το τρέιλερ του Mama Mia 2.

Προσωπικά, επειδή αισθάνομαι πως πλέον η σχέση μου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περνάει στην φάση της…ωριμότητας, αποφάσισα μαζί με τις ντουλάπες μου, να τακτοποιήσω και τους ιντερνετικούς «φίλους». Οι τιμητές της…φακής, μαζί με τους δυστυχείς που αντί να ζητήσουν την βοήθεια ενός ειδικού ξερνάνε τα σκουπίδια της ψυχής του στο πληκτρολόγιο, δεν έχουν θέση στην διαδικτυακή «ζωή» μου. Μου κρύβουν τον ήλιο και αυτό είναι στο χέρι μου να μην τους το επιτρέπω! Όπως κάνω δώ και πολλά χρόνια και στην κανονική μου ζωή. Δοκιμάστε το κι εσείς! Εντός και εκτός οθόνης. Θα δείτε τα πάντα πιο φωτεινά!

thisismarias.com

Αδειάστε τα social media σας από τοξικούς τιμητές της…φακής!

The post Αδειάστε τα social media σας από τοξικούς τιμητές της…φακής! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα