Βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; - Σταματήστε να το κάνετε αμέσως - Δείτε γιατί...

Το πώς εξοπλίζεται το ψυγείο σας είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση, είτε έχετε ένα τέλεια...
οργανωμένο σύστημα που δουλεύει ρολόι, είτε απλά τοποθετείται τα τρόφιμα ανάλογα με το πού υπάρχει χώρος.

Ωστόσο, η Οργάνωση Καταναλωτή Choice αποκάλυψε ότι υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν τοποθετούμε τα τρόφιμα στο ψυγείο. Μάλιστα, μοιράζεται τις συμβουλές της, από το γιατί δεν πρέπει να βάζουμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου, μέχρι το γιατί το κρέας πρέπει να μπαίνει στη μεγάλη ψύξη.

Switch
to plain text editor

Πώς λοιπόν θα διατηρήσετε το περιεχόμενο του ψυγείου σας πιο φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ποιο τρόφιμο δεν πρέπει ποτέ να ψύχεται.

Ποτέ μην βάζετε το γάλα στην πόρτα
Παρόλο που το 99% από εμάς βάζει το γάλα στην πόρτα του ψυγείου για ευκολία χρήσης και χάριν απλότητας, στην πραγματικότητα τα γαλακτοκομικά είναι καλύτερα να αποθηκεύονται στο κάτω ράφι.

«Όλοι βάζουν το γάλα στην πόρτα, αλλά αυτό είναι πραγματικά το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου» αποκάλυψε το Choice.

Αντ’ αυτού, το γάλα θα διαρκέσει περισσότερο εάν το βάζετε στο κάτω ράφι, όπου είναι πιο δροσερά κι αυτό γιατί αποθηκεύετε καλύτερα σε ή κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου.

Φυλάξτε το κρέας και τα θαλασσινά στο τμήμα ψύξης
Αν δεν έχετε ένα καθορισμένο σημείο για το κρέας και τα θαλασσινά σας στο ψυγείο σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Και το καλύτερο σημείο όλων, σύμφωνα με το Choice, είναι το τμήμα ψύξης.

Όλα τα κρέατα, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και των πουλερικών, πρέπει να τοποθετούνται στο πιο ψυχρό σημείο του ψυγείου» αναφέρει. «Αυτά τα κρατά πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν απορροφούν τις μυρωδιές (από άλλα τρόφιμα)».

Εάν δεν έχετε τμήμα ψύξης, οι ειδικοί λένε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα τοποθετήσετε στο ψυχρότερο σημείο του ψυγείου σας – συνήθως στο πίσω μέρος.

Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο συρτάρι – αλλά όχι τις ντομάτες
Το συρτάρι – που βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος των περισσότερων ψυγείων – έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και τα έτοιμα φαγητά για αρκετές ημέρες. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να τοποθετείται εκεί – σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση.

«Οι ντομάτες δεν ανήκουν στο ψυγείο. Αν τις βάλετε σε ένα μπολ με φρούτα στον πάγκο της κουζίνας σας, θα διατηρήσουν το άρωμά τους περισσότερο» αποκαλύπτει το Choice.

Γενικές συμβουλές
Το Choice μοιράστηκε επίσης τις γενικές συμβουλές του για τη στοίβαξη των αντικειμένων στο ψυγείο. «Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για την κυκλοφορία του αέρα» εξήγησαν οι ειδικοί στο βίντεο.

«Θα βοηθήσει το ψυγείο σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, θα σας δώσει σταθερή θερμοκρασία και τα τρόφιμά σας δε θα κινδυνεύουν να παγώσουν».

Επίσης προσθέτει πως είναι χρήσιμο να διατηρείται τα τρόφιμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στο μπροστινό μέρος του ψυγείου σας, καθώς όσο περισσότερη ώρα έχετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνεται.

Πηγή: Γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου | iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα