Toύρκος πρέσβης: Η Ελλάδα να εκδόσει τους 8 στρατιωτικούς μας

19:49 15/2/2019 - Πηγή: Aixmi

O Toύρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν ζήτησε να εκδοθούν στη χώρα του οι 8 στρατιωτικοί, οι οποίοι είχαν έλθει στην Ελλάδα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 και ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να λάβουν πολιτικό άσυλο.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu είπε: «Οι στρατιωτικοί θα πρέπει να δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη, αφού πρώτα εκδοθούν».

Με αφορμή τηδιήμερη επίσκεψη του Αλέξη

Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας παραμένουν ακόμη περίπλοκα.

«Ολα αυτά είναι σύνθετα θέματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να διατηρούνται ανοικτά τα κανάλια του διαλόγου. Η συνέχιση της διαδικασίας διμερούς διαλόγου είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε», αναφέρει.

Ο Τούρκος πρέσβης, στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας.

«Μια ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται – δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε», είπε. «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν επίσης δικαιώματα στους πόρους της περιοχής».

The post Toύρκος πρέσβης: Η Ελλάδα να εκδόσει τους 8 στρατιωτικούς μας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα