Τα βρήκαν κυβέρνηση -τραπεζίτες για την α΄κατοικία

23:48 14/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Με συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και τραπεζίτες υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι δύο πλευρές προσπάθησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε ό,τι αφορά το ύψος της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που θα προστατεύεται, αλλά και το ύψος του υπολοίπου του δανείου μέχρι του οποίου οι δανειολήπτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας,

που αποτελεί τον «διάδοχο» του νόμου Κατσέλη, θα καλύπτει 200.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που έχουν ως εγγύηση την κύρια κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ.

Τα κριτήρια για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, θα είναι τρία:

Το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος ξεκινά από 21.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ουσιαστικά, μια τριμελής οικογένεια πρέπει να έχει εισόδημα έως 36.000 ευρώΗ αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην είναι μεγαλύτερη των 250.000 ευρώΤο υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτά τα ποσά καλύπτουν το 90% των δανειοληπτών. Το Μέγαρο Μαξίμου, σε non paper που εξέδωσε, αναφέρει συγκεκριμένα: «Στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών τραπεζών επήλθε συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015. Η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

The post Τα βρήκαν κυβέρνηση -τραπεζίτες για την α΄κατοικία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα