Μωραΐτης-Τόλκας: Οι νέοι υφυπουργοί από το…παλιό ΠΑΣΟΚ

18:58 15/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Ποιοι είναι οι 2 ΠΑΣΟΚογενείς, τους οποίους όρισε ως νέους υφυπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Θάνος Μωραΐτης προέρχεται από τπ βαθύ ΠΑΣΟΚ και υπήρξε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 2004, το 2007 και το 2009. Υπήρξε από τους πιο στενούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και χρημάτισε γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όταν εκείνος

ήταν παντοδύναμος. Στη συνέχεια πέρασε στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε υφυπουργός Περιβάλλοντος και τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης.

Όταν ο κ. Παπανδρέου ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ τον ακολούθησε. Επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την ηγεσία του η Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωνε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι η παράταξή του είναι σε οριακό σημείο. «Παρά τις καλές προθέσεις, δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για μια αυτόνομη πολιτική ταυτότητα», ανέφερε. Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα συναντήσει τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αγγελος Τόλκας υπήρξε υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και από τα στελέχη που ανέδειξε. Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ενώ στις 3 Αυγούστου του 2011 ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας. Έχει γεννηθεί στη στη Νομική Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου. Από το 1997 υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ καθώς και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης.

The post Μωραΐτης-Τόλκας: Οι νέοι υφυπουργοί από το…παλιό ΠΑΣΟΚ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα