O… δολοφονημένος Ρώσος δημοσιογράφος έδωσε συνέντευξη Τύπου

22:53 30/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Σκηνοθετημένη από τις ουκρανικές αρχές ασφαλείας ήταν τελικά η δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μπροστά στο σπίτι του. Και όλα αυτά για να «ξεσκεπαστούν» Ρώσοι πράκτορες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, Vasily Gritsak σε συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα του τον… ζωντανό Ρώσο δημοσιογράφο.

Ο Μπαμπτσένκο εμφανίστηκε σώος και αβλαβής στην ουκρανική τηλεόραση, προκαλώντας έκπληξη.
Ο ίδιος μάλιστα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας που του

έσωσαν τη ζωή, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα του που τον βρήκε να αιμορραγεί στην είσοδο του συγκροτήματος όπου διέμεναν και δεν την είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές μυστικές δυνάμεις ότι διέταξαν τη δολοφονία του ρώσου δημοσιογράφου στο Κίεβο, ενώ μίσθωσαν ουκρανό πολίτη για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 40.000 δολαρίων.
Τόνισε, δε, ότι από τον Ουκρανό εκτελεστή ζητήθηκε να αγοράσει μόνος του τα απαραίτητα πυρομαχικά και όπλα.

Video of the moment Russian journalist Arkady Babchenko 'comes back from the dead' https://t.co/oaxS7nw3XH Via @MetroUK pic.twitter.com/jSjOLWzVJ5

— Richard HP (@richardhp) May 30, 2018

Σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι η «δολοφονία» του Μπαμπτσένκο ήταν στημένη και είχε σκοπό να αποκαλυφθούν Ρώσοι πράκτορες.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με σχέδιο εκτέλεσης του Ρώσου δημοσιογράφου, το οποίο τελικά κατάφερε να αποτρέψει.
Ο δράστης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βρίσκεται ήδη υπό κράτηση.

Για το περιστατικό προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς η δεύτερη κατηγόρησε το Κρεμλίνο για εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς ο Μπαμπτσένκο ήταν κατήγορος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σχετικά με την εξέλιξη, ήταν άμεση η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που ανακοίνωσε ότι «είναι ευτυχές που ο κ. Μπαμπέντσκο είναι ζωντανός». Η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η σκηνοθεσία του θανάτου έγινε για προπαγανδιστικούς λόγους.

The post O… δολοφονημένος Ρώσος δημοσιογράφος έδωσε συνέντευξη Τύπου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα