Όχι από σένα ρε Αρκά…

22:03 30/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Άκρως προσβλητικό, εν δυνάμει χυδαίο, μειωτικό και συλλήβδην καταδικαστικό να πάρει, για χιλιάδες έντιμους, Έλληνες Λούκυ Λουκ, μαχόμενους ιατρούς, πρόσφατο σκίτσο του Αρκά.

Ο πολύ καλός αυτός ομολογουμένως σκιτσογράφος, με τρομερές, αδιαμφισβήτητες επιτυχίες και εύστοχες τοποθετήσεις και εμπνεύσεις στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, φόρεσε χθες θελημένα ή άθελά του (θέλω να πιστεύω το 2ο, μιας και υπήρξα λάτρης του Αρκά από τα παιδικά μου χρόνια, με τον αριστουργηματικό «Ισοβίτη» να μου σημαδεύει τη

λογοτεχνική θεώρηση της μετέπειτα ζωής μου), τον υποκριτικό μανδύα του χιούμορ και της σάτιρας, που δυστυχώς στην ταλαίπωρη Ελλάδα συνήθως λειτουργεί πούστικα, σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ξεπλένοντας πάσα νόσο, πάσα αμαρτία και μαλακία, και έδωσε βορρά στα θηρία του πληκτρολογίου, συνολικά τους ανά την επικράτεια συναδέλφους, τσουβαλιάζοντάς τους ανερυθρίαστα και κυνικά μέσα σε ένα στημένο, άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό, σακί λάσπης και συκοφαντίας. Όλοι τα παίρνουμε λοιπόν, και όλοι ζητάμε φακελάκι, και όλοι θρεφόμαστε με αίμα και ανθρώπινη σάρκα. Όχι ρε Αρκά.

Και δεν είναι το στημένο που με πειράζει, αλλά το επικίνδυνο. Το επικίνδυνο του πράγματος λοιπόν είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύεται από τα δεκάδες αρνητικά έως και μηνύσιμα σχόλια που ξεσήκωσε η εν λόγω «γελοιογραφία», τα οποία γράφτηκαν ομαδόν κάτω από τη δημοσίευση του σκίτσου στο Facebook, από αδέκαστους ανθρώπους που πήραν τα «όπλα» τους και άρχισαν να «πυροβολούν» μαζικά τους Έλληνες γιατρούς με εκφράσεις αηδιαστικές, επιθετικούς προσδιορισμούς μίσους και κακίας.

Ενδεικτικά παραθέτω μερικές σχετικές αβρότητες που γράφθηκαν κάτωθεν του σκίτσου για τους απανταχού γιατρούς: κ@ριοληδες, Μαυραγοριτες, πουτ@ν@ς γιοι, μουνοπ@ν@ και άλλες τέτοιες ομορφιές του πληκτρολογίου. Κακοί, λαμόγια και αλήτες υπάρχουν παντού παιδιά, σε όλες τις εκφάνσεις μιας κοινωνίας από τότε που ζούσαμε σε σπήλαια. Μην το λησμονείτε αυτό. Και να θυμάστε η άνευ διάκρισης στοχοποίηση, διαπόμπευση, με μη δυνατότητα απάντησης είναι η μαγιά του φασισμού.

Ξερνάω με το σκίτσο του αγαπημένου μου να πάρει Αρκά και απαντώ με αυτή την εικόνα:

Τόσα είναι τα ευρώ με τα οποία αμειβόμαστε περίπου ανά ώρα εργασίας, με τα οποία χρυσοπληρώνομαστε εμείς οι παχυλά αμειβόμενοι και διεφθαρμένοι μεγαλοκαρχαρίες ιατροί βρε αδερφάκι μου, για να ξενυχτάμε στα δημόσια νοσοκομεία ή στα ιδιωτικά ιατρεία μας, ξεχνώντας τί εστί Κυριακή, τί εστί αργία και τί ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές, για να είμαστε εκεί, όταν μας χρειαστεί, για να θεραπεύσουμε, να σώσουμε δυνητικά ανθρώπινες ζωές, στους γάμους, στις χαρές και στις λύπες του κάθε Αρκά.

Όχι από σένα ρε Αρκά…

The post Όχι από σένα ρε Αρκά… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα