Nέο βίντεο- σοκ για τη Μόρια: Βιασμοί παιδιών, αυτοκτονίες άθλιες συνθήκες

12:44 14/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Βίντεο σοκ που δημοσίευσε ο ενημερωτικός οργανισμός AJ+ δείχνει μέσα σε τρία λεπτά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα hotspot των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θέτει και το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει πραγματικά να βοηθήσει τους πρόσφυγες.
Στο βίντεο υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν 9.000 άνθρωποι σε ένα χώρο προορισμένο για 3.000 με κοντέινερ στα οποία φιλοξενούνται στοιβαγμένα έως και 30 άτομα. Βιασμοί, απόπειρες αυτοκτονίας, δεκάδες περιστατικά βίας και πρόσφυγες που ζουν για μήνες ή και χρόνια στον καταυλισμό.
Το βίντεο τελειώνει με το ερώτημα «Εσύ θα μπορούσες να ζήσεις σαν πρόσφυγας στην Μόρια;».

Children getting raped. Living in cramped spaces. No toilets. Could you survive as an asylum seeker in Moria? pic.twitter.com/8PiLlVu2bo

— AJ+ (@ajplus) 13 Σεπτεμβρίου 2018

Εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα περιγράφουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και πλάνα δείχνουν τουαλέτες κατεστραμμένες, βρώμικο νερό, παιδιά που χρειάζεται να περιμένουν για ώρα για να ελευθερωθεί ένα ντουζ.
Μια γιατρός αναφέρει «Παιδιά επιχειρούν να αυτοκτονήσουν. Έχουμε παιδιά ηλικίας έως και 5 ετών που πέσει θύματα βιασμού» και συμπληρώνει πως είναι απάνθρωποι να πρέπει να μοιράζεται μια τουαλέτα με 72 ανθρώπους και ένα μπάνιο με 84. «Με αρρωσταίνει να πηγαίνω στη Μόρια και να γνωρίζω ότι γονείς βάζουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο καθημερινά» τονίζει επίσης η εκπρόσωπος των ΓΧΣ.

The post Nέο βίντεο- σοκ για τη Μόρια: Βιασμοί παιδιών, αυτοκτονίες άθλιες συνθήκες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα