Είχαν εγκρίνει άδεια στον μετρ των αποδράσεων Παλαιοκώστα

10:10 14/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ήταν έτοιμος να «πετάξει» στην ελευθερία και με τη βούλα. Ο λόγος για τον μετρ των αποδράσεων Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος 12 χρόνια μετά την τελευταία σύλληψή του και αφού προηγήθηκαν 12 αιτήσεις για 48ωρη άδεια, κατάφερε να πετύχει για πρώτη φορά να γίνει δεκτή η σχετική αίτησή του από το συμβούλιο της φυλακής στην Πάτρα όπου κρατείται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, λίγο πριν την άδεια, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών είχε αντίθετη άποψη με αποτέλεσμα να την μπλοκάρει.

Ο «φαντομάς» όπως

είναι γνωστός στους αστυνομικούς κύκλους, συνελήφθη το 2006 λίγους μήνες μετά τη θεαματική απόδραση του αδελφού του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο την οποία είχε διοργανώσει ο ίδιος ο Νίκος.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας δικαιούται να αιτηθεί άδεια από το 2014, αλλά η απάντηση στις προηγούμενες 12 αιτήσεις ήταν αρνητική. Η τελευταία αίτηση του βαρυποινίτη βρήκε την πλειοψηφία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Πατρών σύμφωνη με τη χορήγηση άδειας, ενώ είχε εκδοθεί και σχετική απόφαση στις 4 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δύο ημέρες αργότερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας προσέφυγε σε βάρος της απόφασης.

The post Είχαν εγκρίνει άδεια στον μετρ των αποδράσεων Παλαιοκώστα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα