Τσαβούσογλου σε ΝΥ Times για Συρία: Οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τους αληθινούς συμμάχους τους

10:32 14/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Με επιστολή του στους NY Times, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση YPG έχει λάβει όπλα και βοήθεια που πληρώθηκαν με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων και έχει συμμαχήσει με το συριακό καθεστώς, προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση που αναμένεται να εξαπολύσει εναντίον της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η επιστολή αυτή έρχεται ως απάντηση σε άρθρο γνώμης που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα την περασμένη εβδομάδα, με

τίτλο «A Grim Endgame Looms in Syria». Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: «Η YPG είναι αδελφό κόμμα του PKK, το οποίο οδήγησε σε βίαιη εκστρατεία τρομοκρατίας μέσα στην Τουρκία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ορίσει το P.K.K. ως μια τρομοκρατική οργάνωση. Το να δρα η YPG από τη Συρία, λίγα μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο. Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει ποιοι είναι οι αληθινοί της σύμμαχοι στην περιοχή».

The post Τσαβούσογλου σε ΝΥ Times για Συρία: Οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τους αληθινούς συμμάχους τους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα