Mυστικό κανάλι επικοινωνίας με το Κρεμλίνο πρότεινε ο γαμπρός του Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

12:50 27/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέο σκάνδαλο ταλανίζει τον πρόεδρο Τραμπ εδώ και λίγες ημέρες όπου ερευνάται ο ρόλος του γαμπρού του, συζύγου της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ, για τις διασυνδέσεις του με Ρώσους αξιωματούχους.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ, ο Κούσνερ ήθελε τη δημιουργία μυστικού καναλιού επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Washington Post.

Μάλιστα, στη συνάντηση που είχαν ο Ρώσος πρέσβης και ο Κούσνερ την 1η ή τη 2α Δεκεμβρίου στη Νέα

Υόρκη, ο γαμπρός του Τραμπ πρότεινε να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό κάποιο κτήριο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο τέως σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ Μάικλ Φλιν που υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας των επαφών του με Ρώσους αξιωματούχους προεκλογικά.

Το Reuters μετέδωσε πως προεκλογικά ο Κούσνερ είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Κίσλιακ ενώ ο δικηγόρος του αναφέρει πως είχε χιλιάδες κλήσεις εκείνη την περίοδο και σίγουρα δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του δύο συγκεκριμένες και τι ακριβώς ειπώθηκε.

Πάντως σύμφωνα με την Post ο Κίσλιακ αμέσως μόλις άκουσε την πρόταση του γαμπρού του Τραμπ που τώρα είναι άτυπος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, «φέρεται να αιφνιδιάστηκε από την πρόταση να επιτραπεί ένας Αμερικανός να χρησιμοποιήσει ρωσικά εργαλεία επικοινωνίας σε πρεσβεία ή το προξενείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα