«Mπλόκο» σε ενοικιάσεις ακινήτων τύπου Airbnb από δικαστήριο

20:43 9/12/2019 - Πηγή: Aixmi

«Mπλόκο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσα από πλατφόρμες, τύπου Airbnb, βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου. Με απόφασή του απαγορεύει σε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος, σε πολυκατοικία του Ναυπλίου, να ενοικιάζει το ακίνητό της μέσω Airbnb. Ορίζει, μάλιστα, ποινή 1.000 ευρώ καθώς και προσωποκράτηση, σε περίπτωση που η ιδιοκτήτρια δεν συμμορφωθεί και συνεχίσει να προσφέρει το εν λόγω διαμέρισμα. 

Οι γείτονες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αντιδρώντας στην ενόχληση

που προκαλούσαν οι τουρίστες, στους οποίους νοικιαζόταν το διαμέρισμα εμβαδού 103 τ.μ. Στο ακίνητο υπήρχε κοινόχρηστη πισίνα και ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης που από τις πρώτες ημέρες άρχισαν να χρησιμοποιούν, αυθαίρετα, φιλοξενούμενοι μέσω Airbnb. Το διαμέρισμα «κατέβηκε» από την πλατφόρμα μέσα σε 10 μέρες.

Το δικαστήριο επισημαίνει στην απόφασή του ότι υπάρχουν αναχωρήσεις και αφίξεις κάθε δυο με τρεις ημέρες, με τους επισκέπτες να είναι συνήθως «πολυμελείς οικογένειες ή μεγάλες παρέες» που «οχλαγωγούν τόσο κατά την παραμονή τους στο διαμέρισμα, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους της οικοδομής, ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας, αφήνουν τα απορρίμματά τους στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ πολλές φορές καταλαμβάνουν, με τα σχήματά τους τις θέσεις στάθμευσης των λοιπών συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας».

.

The post «Mπλόκο» σε ενοικιάσεις ακινήτων τύπου Airbnb από δικαστήριο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα