Bild: Ο Τσαβούσογλου αθέτησε δέσμευσή του;

08:49 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενώπιον του Γερμανού ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που τού έθεσε το ζήτημα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να δεσμεύτηκε ώστε να επανεξετάσει την ολλανδική παράκληση για ακύρωση προεκλογικής εμφάνισης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, καθώς οι Ολλανδοί θεωρούν ότι αθέτησε αυτήν τη δέσμευσή του.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, o κ. Γκάμπριελ κατά τη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου

στο Βερολίνο φέρεται να του μετέφερε παράκληση της ολλανδικής κυβέρνησης να μην κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Ολλανδία λίγες ημέρες πριν από τις ολλανδικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες εμφανίσεις τέτοιες μέρες θα ενίσχυαν το στρατόπεδο των εχθρών των Τούρκων και του Ισλάμ.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει η Bild επικαλούμενοι διπλωματικούς κύκλους, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έδειξε κατανόηση, τουλάχιστον ενώπιον του Γκάμπριελ, και προθυμία να λάβει υπόψη του την παράκληση.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει και το Focus μέσω της διαδικτυακής του έκδοσης, σύμφωνα με την Deutsche Welle, η ολλανδική πλευρά απευθύνθηκε και στο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, με αίτημα να σταματήσει την Τουρκάλα υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων στα σύνορα με την Ολλανδία, γιατί ήταν ανεπιθύμητη. Το περιοδικό κατηγορεί και τα δύο υπουργεία ότι δεν έκαναν τίποτα, επειδή δεν ήθελαν να αναμειχθούν στη διαμάχη.

Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν Ολλανδοί το αυτοκίνητο της υπουργού έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ. Από κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο δόθηκε η εξήγηση ότι «ήμασταν σε επαφή με την ολλανδική πλευρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα