Γερμανός ΥΠΕΣ: Είμαι πολιτικά κάθετα αντίθετος σε τουρκικές προεκλογικές εμφανίσεις

08:40 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Κατά των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία τάχθηκε με αποφασιστικότητα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας στο πρώτο δημόσιο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Είμαι πολιτικά κάθετα αντίθετος» διατυμπάνισε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταθμίσει με εξυπνάδα το πώς μια χώρα, εν προκειμένω η Ολλανδία, θα επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε Τούρκους πολιτικούς.

«Για τέτοιες εμφανίσεις υπάρχουν σαφή όρια, για παράδειγμα ο Ποινικός Κώδικας.

Όποιος καθυβρίζει τη Γερμανία ή την συνταγματική της τάξη και την περιφρονεί, διαπράττει αξιόποινη πράξη, εκεί υπάρχει ένα όριο», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Αντίθετα ο επικεφαλής της ΚΟ της Χριστιανικής Ένωσης Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξη στην Kölner-Stadt Anzeiger, υποστήριξε αντίθετη άποψη. «Δεν ωφελεί η μεγαλύτερη κλιμάκωση της διαμάχης σε ανώτατο επίπεδο ακόμη και εκείνους που στη Τουρκία μάχονται για τις δημοκρατικές αρχές. Οι ναζιστικές συγκρίσεις είναι απαράδεκτες και εσφαλμένες».

Όπως μετέδωσε η DW, από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών διατυπώθηκε το αίτημα αποχώρησης των Γερμανών στρατιωτών που βρίσκονται στην τουρκική στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. «Σε αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα φαίνεται αβέβαιο, εάν η τουρκική κυβέρνηση θέλει και μπορεί να προστατεύσει τους Γερμανούς στρατιώτες» ανέφερε ο βουλευτής Φλόριαν Χαν.

«Οι Γερμανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ για να προστατεύσουν συμφέροντα του ΝΑΤΟ, άρα και δικά μας συμφέροντα» αντέτεινε ο Τόμας ντε Μεζιέρ. «Δεν συνιστώ κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα