ART της Γιασμίνα Ρεζά στο Μικρό Παλλάς | Θέλει… Τέχνη η φιλία;

19:17 7/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Κι ενώ όλα θεωρούνται δεδομένα, κι ενώ μια φιλία έχει χτιστεί (με κόπο είτε χωρίς), μπορεί να έρθει κάτι – ουσιώδες ή μη, απρόσμενα, να την απειλήσει. Λίγοι το περιμένουν, ακόμα λιγότεροι το υποψιάζονται. Πολλοί όμως το βιώνουν. 

Με τα όρια των φιλικών σχέσεων, εν προκειμένω μεταξύ ανδρών, καταπιάνεται το έργο της σπουδαίας Γιασμίνα Ρεζά («Ο Θεός της Σφαγής»), που επέλεξε και παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ο Θοδωρής Αθερίδης στο Μικρό Παλλάς

των Αθηναϊκών Θεάτρων, με συνοδοιπόρους του τον Άλκι Κούρκουλο και τον Μιχάλη Οικονόμου. 

Τρεις φίλοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά τους ενώνουν πολλά. Έως πότε;

Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η σχέση τους. Για τον αγοραστή του έργου Τέχνης η αξία του είναι αμύθητη. Για τους άλλους δύο, μάλλον ασήμαντη. 

Η συγκεκριμένη διαφωνία είναι μόνο η αφορμή. Οι μεταξύ τους διάλογοι έρχονται να αναθεωρήσουν τα πιστεύω του ενός απέναντι τον άλλον, σε ένα πινγκ – πονγκ διαπιστώσεων που αρχικά θα τους αιφνιδιάσουν, στη συνέχεια θα τους στεναχωρήσουν. Και μετά; 

Τελικά «χωράει» στην φιλία η… Τέχνη ή μήπως είναι Τέχνη να «χτίσεις» μια φιλία; Οι όποιες λ.χ. αισθητικές διαφορές είναι λόγος αναθεώρησης των σχέσεων; 

Στο συγκεκριμένο «ανέβασμα», το έργο έχει μεταφραστεί από τον Σταμάτη Φασουλή, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Αθερίδης.

Οι τρεις πρωταγωνιστές δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα οικειότητας εξαρχής, ενώ καταφέρνουν να σκιαγραφήσουν τα πορτραίτα των ηρώων που υποδύονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η δε ικανότητα και των τριών να μεταπηδούν μεταξύ κωμικής και δραματικής διάθεσης, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της παράστασης.

Ως εκ τούτου, μέσα σε ένα βράδυ μπορείς να διασκεδάσεις, και μαζί να μπεις σε σκέψεις για το ποιες αξίες μπορεί ή / και πρέπει να ιεραρχούνται στις -πάσης φύσεως- ανθρώπινες σχέσεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Μουσική Επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης

Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κάλλη Μαυρογένη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Θοδωρής Αθερίδης, Άλκις Κούρκουλος, Μιχάλης Οικονόμου

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00 

Διάρκεια παράστασης: 80’

Εισιτήρια: Από 15 ευρώ στο viva.gr

Μικρό Παλλάς

Αμερικής 2 (City Link)

Τηλέφωνο : 2103210025

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

The post ART της Γιασμίνα Ρεζά στο Μικρό Παλλάς | Θέλει… Τέχνη η φιλία; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα