Αμετανόητος Μιχαλολιάκος-Ούτε είδε ούτε άκουσε για τη δολοφονία Φύσσα

19:39 6/11/2019 - Πηγή: Aixmi

«Ούτε είδε, ούτε άκουσε», ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου του κόμματός του και τη ναζιστική ιδεολογία του.

Απολογήθηκε τελευταίος σήμερα στο δικαστήριο και χαρακτήρισε «πολιτική σκευωρία» τις ποινικές διώξεις του ιδίου και των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής,

με την κατηγορία τη συγκρότηση «εγκληματικής οργάνωσης».

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ποια εγκληματική οργάνωση; 25-30 χρόνια ήμασταν με γραφεία, τηλέφωνα, δημόσια παρουσία. Από το 1982 εγγράφως δηλώνουμε εθνικιστές, όχι ναζιστές. Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν κατηγορητήρια. Είμαι αθώος, η δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας», είπε, και δήλωσε πλήρη άγνοια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Τη δολοφονία στο Κερατσίνι την καταδίκασα από την πρώτη στιγμή, η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά σχέση. Μην ξεχνάμε ότι για ανάλογο περιστατικό δεν δικάστηκε ούτε κατηγορήθηκε ποτέ η ΟΝΝΕΔ η η ΝΔ».

Υποστήριξε δε ότι τη νύχτα της δολοφονίας, ο Γιάννης Λαγός δεν του ανέφερε καν το θέμα όταν του τηλεφώνησε μετά τα μεσάνυχτα. «Ηταν ένας φόνος, που ένας σκότωσε έναν άλλον. Το κόμμα δεν είχε σχέση».

Αναλυτικότερα, ο,τι αφορά τη δολοφονία Φύσσα και τα τηλέφωνα που δέχθηκε το ίδιο βράδυ ο ίδιος από τον Ιωάννη Λαγό, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχείρησε να πει ότι δεν ενημερώθηκε και ούτε είχε μάθει κάτι, για να επιμείνει στη θέση ότι «το κόμμα δεν είχε καμία σχέση».

Μιχαλολιάκος: Για το φόνο δεν έμαθα ποτέ πολλά πράγματα. Ηξερα όμως ότι δεν είχε σχέση το κόμμα σε αυτό.
Πρόεδρος: Ακόμα το πιστεύετε αυτό;
Μιχαλολιάκος: Βεβαίως
Πρόεδρος: Με τι έχει σχέση;
Μιχαλολιάκος: Ηταν ένας άνθρωπος που δολοφόνησε έναν άλλον.
Πρόεδρος: Η παρουσία ατόμων από την τοπική Νίκαιας πως εξηγείται; Το sms που κάλεσε άτομα να πάνε εκεί; Εκτός Ρουπακιά;
Μιχαλολιάκος: Δεν μπορώ να ξέρω.. δεν πρόλαβα να μάθω κ ούτε είχα σκοπό. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε το κόμμα να αναμειχθεί με την υπόθεση, με την οποία δεν είχε σχέση.
Πρόεδρος : Ο Λαγός σας πήρε τηλέφωνο στις 00.40 εκείνο το βράδυ. Οταν ήξερε ήδη για το φόνο.
Μιχαλολιάκος: Δεν ξέρω αν είχε ενημερωθεί ο Λαγός, εμένα δεν μου είπε τίποτα.
Πρόεδρος: Πως εξηγείται αυτό;
Μιχαλολιάκος: Φαίνεται πίστευε ότι δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα και γι αυτό δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα..
Πρόεδρος: Εσείς λέτε δηλαδή ότι ο Λαγός δεν το έκρινε σημαντικό;
Μιχαλολιάκος: Εγώ Ζήτησα να γίνει άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου. Δεν το έκαναν γιατί από τα τηλέφωνα μου προκύπτει ότι είμαι αθώος

Αναφερόμενος στα ντοκουμέντα που υπάρχουν στη δικογραφία για τα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικού περιεχομένου ομιλίες του, τα χαρακτήρισε «αποσπασματικές φράσεις».

«Για την ομιλία μου στις Θερμοπύλες το 2012 δεν μπορεί να υπάρχει δίωξη με αποσπασμένες φράσεις. Απευθυνόμουν στον κόσμο που ήταν μαζεμένος πέντε χιλιάδες άτομα.. ήταν χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες, ποια τάγματα εφόδου; Τάγματα δεν υπήρχαν».

The post Αμετανόητος Μιχαλολιάκος-Ούτε είδε ούτε άκουσε για τη δολοφονία Φύσσα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα