Υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Ναύπλιο

14:40 20/7/2019 - Πηγή: iPop

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ναύπλιο που είχε ξεσπάσει νωρίτερα κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πού προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ναύπλιο, στην περιοχή Κουτσούρια στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η πυρκαγιά κατευθυνόταν  προς Καραθώνα – Αγία Μονή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη

και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα argonafplia.gr, νωρίτερα είχε κλείσει ο δρόμος προς Καραθώνα, ενώ κινδύνευσαν και σπίτια.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ λίγο μετά τις 15:00, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, ανέφερε ότι: «Η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Παρόλα αυτά, μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών, η Πυροσβεστική Ναυπλίου κατάφερε να ελέγξει πλήρως την πυρκαγιά.

Ο κ. Κωστούρος ανέφερε ακόμη για τον δρόμο που είχε κλείσει ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ σημείωσε επίσης ότι «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Κουτσούρια Ναυπλίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2019

Την ίδια στιγμή, υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στη Θάσο, η οποία έκαιγε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν σπίτια.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 αεροσκάφη.

#Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σκάλα Πρίνου στη νήσο Θάσο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 οχήματα ΟΤΑ και 2 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2019

Πού προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο 20 Ιουλίου, ανακοίνωσε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τον χάρτη, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς είναι για τις εξής περιοχές: Αργολίδα, Κορινθία, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και περιοχές Δωδεκανήσων.

Photo: argonafplia.gr

Το άρθρο Υπό έλεγχο η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Ναύπλιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα