Μανούβρες χωρίς ουσία από Ακιντζί στο Κυπριακό

Ανήμερα της 45ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχίζει τα παιχνίδια τακτικής και εντυπώσεων, χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε ουσιαστική εξέλιξη στο Κυπριακό.

Όπως σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", συνεχίζοντας την τακτική των τελευταίων ημερών, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κινείται στην ίδια γραμμή, δηλώνοντας από τη μια την ετοιμότητά του να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και από την άλλη επιμένει στην πρότασή του για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, παρέχοντας παράλληλα πλήρη κάλυψη στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειές

της στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Στο διάγγελμά του με αφορμή την επέτειο της εισβολής, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί όταν η κατάσταση της υγείας του Προέδρου το επιτρέψει, αφήνοντας ουσιαστικά το όλο ζήτημα να αιωρείται. Ανέφερε ότι είναι και προσδοκία της Τουρκίας η πραγματοποίηση μιας άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης το συντομότερο δυνατό, ενώ δεν απέφυγε το blame game κατά του Προέδρου Αναστασιάδη. "Τι θέλει ο Ελληνοκύπριος ηγέτης; Ποιος είναι ο στόχος του; Πώς βλέπει το μέλλον της Κύπρου; Πρέπει πια να τερματιστεί η εποχή των διαφορετικών δηλώσεων σε διαφορετικές περιπτώσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε και στην πρότασή του για το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι την υπέβαλε κατόπιν διαβούλευσης με την Τουρκία, και σημείωσε ότι ενημερώνουν όλη τη διεθνή κοινότητα για την απόρριψη από την ε/κ πλευρά.

Παράλληλα, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι επιχειρεί διασύνδεση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με το θέμα του φυσικού αερίου. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι Ελληνοκύπριοι δεν συζητούν το θέμα του φυσικού αερίου, τότε γιατί να θέλουν να συζητηθεί το θέμα των Βαρωσίων.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδης ετοιμάζει την επιστολή με την οποία θα εξηγεί στον ΓΓ του ΟΗΕ τους λόγους της απόρριψης της πρότασης Ακιντζί για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου. Αυτή αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα