Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Φίλιππου Συρίγου

Ο κόσμος του μπάσκετ αποχαιρέτησε με συλλυπητήριες ανακοινώσεις τον δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της: «Ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος και το ΔΣ της ΕΟΚ εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια ενός πραγματικού δημοσιογράφου,
ενός ανθρώπου που έδωσε μάχες για το άθλημα που όλοι αγαπάμε και υπηρετούμε. Εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππα Συρίγου, ο οποίος διέγραψε από την αρχή ως το τέλος τη δική του πορεία, έγραψε τη δική του ιστορία όπως αυτός ήθελε και μας την αφηγήθηκε με τον δικό του μοναδικό τρόπο και την τόσο οικεία φωνή του, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά».

Για «αυθεντική φωνή» κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ): «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου. Η αυθεντική του φωνή μπορεί να "σίγησε", όμως, η κληρονομιά που αφήνει ο Φίλιππος είναι τεράστια. Η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ, έγινε ακόμη πιο φτωχή με το χαμό του Φίλιππου, ο οποίος, πάλεψε μέχρι το τέλος και "έφυγε" με ψηλά το κεφάλι. "Καλό ταξίδι" Φίλιππε“!»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με τα εξής λόγια τον Φίλιππο Συρίγο: «Ο Φίλιππος Συρίγος, μάχιμος δημοσιογράφος μέχρι τέλους, έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα ελληνικά σπίτια και συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος, όπως την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1987 από την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Υπήρξε ασυμβίβαστος, ενώ ο λόγος του και η αρθρογραφία του ήταν αιρετικά και μαχητικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγε κόντρα στο ρεύμα. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι βαριά και η παρακαταθήκη στις νεώτερες γενιές των δημοσιογράφων μεγάλη.

Ο Φίλιππος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1968 στην εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» «SPORTDAY», το περιοδικό «ΤΡΙΠΟΝΤΟ», στον Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA», «ANT1» και «NOVA».

Η κηδεία του Φίλιππου Συρίγου έγινε σήμερα στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Αναστάσεως του Πειραιά, χωρίς δημοσιότητα, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στο γιο του, συνάδελφο Γιώργο, στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία».

Η KAE Παναθηναϊκός αναφέρεται στο «δυσαναπλήρωτο κενό» που αφήνει με το θάνατό του ο Φίλιππος Συρίγος: «Ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Φίλιππου Συρίγου, ενός αληθινού δημοσιογράφου κι εκείνου που συνέβαλε τα μέγιστα για την άνοδο του μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Φίλιππος Συρίγος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής, η οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το μπάσκετ, και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο».

Μέχρι στιγμής συλλυπητήριες ανακοινώσεις έχουν εκδόσει πολλές ΚΑΕ, ανάμεσα στις οποίες ο Άρης, ο Κολοσσός Ρόδου, ο Πανελευσινιακός και άλλες, ενώ και μεμονωμένα πολλοί άνθρωποι του μπάσκετ αποχαιρετούν τον Φίλιππο Συρίγο με αναρτήσεις τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικότερη όλων αυτή του Νίκου Γκάλη: «Μια ηχηρή φωνή του μπάσκετ σίγησε νωρίς... Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππα Συρίγου», έγραψε ο ίδιος στο "twitter".
Keywords
Τυχαία Θέματα