Οι δήθεν ενημερωμένοι εκ του δήθεν Μαξίμου

Δεν ξέρω «ποιοι από του Μαξίμου» διαρρέουν τα περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, γιατί δεν ξέρω αν οι γράφοντες «την ιστορία» της δήθεν «πρωθυπουργικής δυσαρέσκειας» έχουν καν μιλήσει με τους εντός του Μαξίμου υπηρετούντες.

Εχουμε συνηθίσει -από προηγούμενες πρωθυπουργίες- να αναφερόμαστε «στου Μαξίμου» ως την «αυλή κηπουρών», που περιβάλλει τον πρωθυπουργό. Το ζήτημα είναι ότι στη συγκεκριμένη πρωθυπουργία υπάρχει κολοσσιαία ειδοποιός διαφορά:
Ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε «αυλές»! Ο πρωθυπουργός μιλάει ο ίδιος και δεν αφήνει περιθώρια σε «κηπουρούς» να ασκούν επ’ ονόματί του πολιτική. Ο πρωθυπουργός, όταν θέλει να δει κάποιον, τον καλεί μόνος του. Ο πρωθυπουργός είναι ένα -μοναδικό- είδος πολιτικού, που δεν περιμένει να τον συνδέσει το γραφείο του για να μιλήσει με τα κυβερνητικά στελέχη ούτε μέσω τρίτων εκφράζει το θυμό του, την ευαρέσκεια ή την απαρέσκειά του: Ο ίδιος καλεί στο τηλέφωνο όποιον του χρειάζεται. Ο ίδιος παρακολουθεί υπουργούς και γενικούς γραμματείς στο συγκεκριμένο έργο, που τους έχει εμπιστευθεί, και ακούνε από τον ίδιο τον έπαινο ή και τον... κατακλυσμό. Ο ίδιος ζητά το λόγο για το αν έγινε ή δεν έγινε κάτι. Είναι τόσο άμεσος και τόσο απρόβλεπτος, που όποιος κάνει υποθέσεις ως δήθεν διαρροή Μαξίμου, καλά θα κάνει να είναι προσεκτικότερος.

Και δεν θα έγραφα τα προηγούμενα, αν δεν διάβαζα στα κυριακάτικα φύλλα κάποιου είδους «ιστορίες», που αφορούν στη σχέση Σαμαρά-Στουρνάρα, ότι δήθεν έχει διαταραχθεί, ότι δήθεν ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να σκέπτεται αυτά που δήθεν του λένε οι συνεργάτες του. Οσοι εξ ημών γράφουμε τέτοιου είδους ρεπορτάζ, μάλλον εκτιθέμεθα σφόδρα -αν δεν υπηρετούμε αλλότριο σκοπό...- αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζουμε ούτε τον πολιτικό Σαμαρά ούτε τον άνθρωπο Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ο μεν πολιτικός ό,τι και σε όποιον έχει κάτι να πει, το λέει ευθέως και δεν χρειάζεται τη διαρροή κανενός «Μαξίμου», ό,τι έχει να κάνει με τους υπουργούς του το κάνει μόνος του χωρίς μεσάζοντες συνεργάτες, ενώ ο άνθρωπος Αντώνης Σαμαράς σε όλα τα χρόνια που πολιτεύεται, ποτέ δεν πέταξε στα σκουπίδια κανέναν άνθρωπο. Γιατί; Μόνος και απολύτως ανεπηρέαστος, διαμορφώνει γνώμη για τους πάντες από την προσωπική επαφή μαζί τους. Τον νοιάζει η εντιμότητα και η αποτελεσματικότητά τους. Τον κάνει καχύποπτο η δουλικότητα.

Ο Α. Σαμαράς θέλει σταθερότητα στην κυβέρνηση, απαιτεί ειλικρίνεια στη συνεργασία, καθαρές γραμμές στις πολιτικές και όχι παλινωδίες στα ελάχιστα που μπορεί να υποσχεθεί. Επομένως η άποψη που έχει για τον Γιάννη Στουρνάρα δεν έχει αλλάξει: Μπορεί να τα «βγάλει πέρα» εκείνα -τα σκληρά- που ο ίδιος του έχει αναθέσει. Κι αν κι όταν αλλάξει γνώμη, τότε ο Στουρνάρας -ή όποιος άλλος!- θα είναι ο πρώτος που θα το μάθει, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ολα τα άλλα είναι για να γεμίσουμε καμιά σελίδα και να πουλήσουμε καμιά τηλεοπτική εξυπνάδα στις ειδήσεις των οκτώ, ότι δήθεν έχουμε πληροφόρηση εκ των «έσω»... ήτοι κολοκύθια μετά «ριγάνεως»
Keywords
Τυχαία Θέματα