Χ. Στέφενς: Σκεφτόμαστε την Μακάμπι, όχι τον Ολυμπιακό

18:40 6/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Αναχώρησε το πρωί και έφτασε δυο ώρες αργότερα στο Τελ Αβίβ η αποστολή του ΠΑΟΚ, εν όψει του αυριανού αγώνα στην Χάιφα με την γηπεδούχο Μακάμπι, για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Πριν την απογευματινή προπόνηση μίλησαν στους δημοσιογράφους ο προπονητής Χουμπ Στέφενς και εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο επιθετικός Στέφανος Αθανασιάδης. Ο τελευταίος ρωτήθηκε για τα δυο παιχνίδια που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ και αν θα παίξει αύριο για δύο
αποτελέσματα, δεδομένου ότι ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό, και απάντησε: «Και τα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε».

Για το επίπεδο που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς, σχολίασε: «Βρισκόμαστε θεωρώ σε καλό σημείο. Έχουμε πιάσει καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια, όχι βέβαια την μάξιμουμ. Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για δουλειά και προσπαθούμε κάθε μέρα μέσα από τις προπονήσεις να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούμε».

Για το πώς αντιμετωπίζει συνολικά αυτός και οι συμπαίκτες του τα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι με τη Μακάμπι και πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μετά θα δούμε και το επόμενο».

Τέλος, για το αν το γεγονός πως δεν σκοράρει στα τελευταία ματς έχει να κάνει με συγκυρίες, δήλωσε: «Αυτό που κάνω σε κάθε ματς είναι να βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ περισσότερο για τη νίκη. Σίγουρα ο επιθετικός χρειάζεται και το γκολ, νομίζω πως είναι και θέμα συγκυριών. Μακάρι στα δύο επόμενα να σκοράρω...».

Μετά τον διεθνή σεντερ-φορ τον λόγο πήρε ο Ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ, που είπε στην αρχή των τοποθετήσεών του: «Ξέρουμε ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα, δεν έχει να κάνει με το ρίσκο. Εχουμε να κάνουμε με μία καλή ομάδα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα».

Για το ότι συζητιέται περισσότερο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: «Δεν πρέπει πάντα να βλέπουμε αυτά που γράφει ο Τύπος. Εγώ πρέπει να πείσω τους παίκτες μου ότι αύριο έχουμε παιχνίδι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακόμη και σήμερα έχουμε σοβαρή δουλειά με την προπόνηση που ακολουθεί. Εγώ θέλω κάθε μέρα να κάνουμε καλή δουλειά. Το ίδιο θέλω να κάνουμε και στην προπόνηση που ακολουθεί».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συχνά-πυκνά βρίσκεται να κυνηγάει το σκορ, που ως τώρα 11 φορές το ανέτρεψε φέτος, τόνισε: «Προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε τον στόχο μας από την αρχή και να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη συνέχεια. Είναι αλήθεια ότι σε αρκετά ματς έχουμε βρεθεί πίσω στο σκορ και δυσκολεύουμε το έργο μας. Θα πρέπει σε αυτόν τον τομέα να βελτιωθούμε».

Για το αν φοβάται ότι και οι παίκτες του σκέφτονται το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπαικό δήλωσε: «Θα το δούμε. Ακόμη κι εγώ μαθαίνω την ομάδα μου και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Βλέπω ότι όλοι μιλάνε για τον Ολυμπιακό. Εμένα δουλειά μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου για το αυριανό ματς».

Για το αν μία νίκη αύριο επί της Μακάμπι θα δώσει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας, σχολίασε: «Ολες οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση μπορείς να πάρεις και από την καθημερινή προπόνηση. Από την άλλη, είναι επικίνδυνο να έχεις υπερβολική αυτοπεποίθηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα