Το κοπλιμέντο του Τούρκου υπουργού στην Παπακώστα!

Η Παπακώστα βρίσκεται από χθες στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετέχει στο ‘’Συμπόσιο για την Ισότητα των Φύλων’’, το οποίο διοργανώνεται, από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα, κατά την πρώτη μέρα συνεδρίασης, θερμό ήταν το κλίμα, λόγω των πρόσφατων δηλώσεων Ερντογάν και του θέματος που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, για τη συγκατοίκηση αγοριών και κοριτσιών σε ενοικιαζόμενα σπίτια. Ακτιβίστριες, οι οποίες είχαν προσκληθεί στη διοργάνωση δήλωσαν έντονα την ενόχλησή τους, μονοπωλώντας σχεδόν τη συζήτηση γύρω από το θέμα, αφήνοντας τους υπόλοιπους

Βουλευτές από τις άλλες χώρες άφωνους, μπροστά στον τουρκικό καυγά, ο οποίος διήρκησε αρκετή ώρα.

Μετά το συμβάν, η Κατερίνα Παπακώστα είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, τόσο με την Υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών, Askin Asan, με την οποία συζήτησε ζητήματα ισότητας (και η οποία δικαιολόγησε τον Ερντογαν ότι έδωσε μια ‘’συναισθηματική απάντηση’’ στο θέμα της συγκατοίκησης), όσο και με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Yasar Yakis (ο οποίος συστήθηκε ως Λαζός, μιλώντας σπαστά ελληνικά), με τους οποίους εξάσκησε και τα τουρκικά της. « Εσείς μιλάτε καλύτερα τουρκικά, απ’ ότι μιλάω εγώ τα ελληνικά» της απηύθυνε ο Yakis, εντυπωσιασμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα