Bρυξέλλες: Συναντήσεις Ευ. Βενιζέλου με ευρωπαίους σοσιαλιστές

20:41 23/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Σε συνέχεια των δηλώσεων που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟK κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, για τις επαφές που είχε με Ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες στις Βρυξέλλες, ανακοινώνονται τα εξής:
O κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνόδου των ηγετών των Eυρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Kομμάτων, παρουσίασε την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα
καθώς και την ολοκληρωμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την οριστική υπέρβαση του Μνημονίου και την έξοδο από την κρίση, με την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης που έχουν επιπτώσεις στο εισόδημα των πολιτών, την ύφεση και την ανεργία.
Όλοι οι παριστάμενοι επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα και την πρόταση αυτή, στην οποία ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει συνεχίζοντας τις επαφές του και με τα σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αλλά και με άλλους πολιτικούς παράγοντες της Ευρωζώνης.
Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης κατ’ ιδίαν συνάντηση με το νέο Γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό. Η συνάντηση αυτή ήταν η συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του κ. Βενιζέλου με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης, κατ’ ιδίαν, με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος της Πορτογαλίας, Αντόνιο Χοσέ Σεγκούρο με τον οποίο αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις σε σχέση με την κατάσταση στις δύο χώρες και με τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται τα προγράμματα προσαρμογής των αντίστοιχων οικονομιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα