Μηνύσεις από επενδυτές που ζημιώθηκαν από την αρχική τιμή της μετοχής Facebook

20:41 23/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Η τιμή της μετοχής του Facebook αντέστρεψε, σήμερα, την πτωτική τάση της, στη διάρκεια της τέταρτης συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη, στην οποία αυτή διαπραγματεύεται.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή του Facebook έφθασε τα 32,32 δολάρια δηλαδή έχει συγκριτικά με το προηγούμενο κλείσιμό της άνοδο 4,25%.
Την
Παρασκευή, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης η αρχική τιμή προσφοράς ήταν τα 38 δολάρια. Χθες στο κλείσιμο, παρά τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις των τριών "ανάδοχων" τραπεζών της μετοχής, για ένα τριήμερο, αυτή έκλεισε με συνολική απώλεια 18,42% -σε σχέση με την αρχική τιμή προσφοράς των 38 δολαρίων.
Στο μεταξύ, όμως, έχουν υποβληθεί τρεις ομαδικές αγωγές, για λογαριασμό όσων επενδυτών υποστηρίζουν ότι, με την αποτυχημένη εισαγωγή της μετοχής στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, εθίγησαν τα οικονομικά συμφέροντά τους.
Οι αγωγές αυτές εκτός των ιθυνόντων του κοινωνικού δικτύου στρέφονται και κατά των διοικήσεων των τριών "αναδόχων" τραπεζών.
Συγκεκριμένα, τρεις τραπεζικές διοικήσεις -των JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs -είναι αντιμέτωπες πλέον με την κατηγορία ότι "λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση ενημέρωσαν, με καταχρηστικό τρόπο, μόνον μεγαλομετόχους, αλλά όχι το ευρύ κοινό" ότι, "η πορεία της μετοχής δεν θα είναι πολύ καλή, όπως προεξοφλείτο από τους ίδιους σε μια πρώτη χρονική φάση".
Το δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης 'Ρόμπινς, Γκέλερ, Ρούντμαν και Ντόουντ' ενημέρωσε με τη σειρά του ότι στη βάση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας κατατέθηκε, ήδη, ομαδική αγωγή ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της νότιας Νέας Υόρκης, "για λογαριασμό επενδυτών που αγόρασαν τη μετοχή στην αρχική τιμή της". '
Αλλη ομαδική αγωγή κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο 'Λίεφ, Καμπρέιζερ, Χέιμαν, Μπερνστάιν' για άλλη ομάδα επενδυτών που έπραξε το ίδιο.
Σήμερα, το Facebook διαθέτει περί τα 900 χιλιάδες μέλη.
Οι ενάγοντες καταμαρτυρούν τους ιθύνοντες του Facebook τις διοικήσεις και των τριών "αναδόχων" τραπεζών ότι: -"αμέλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα 'καίρια στοιχεία' για τις δραστηριότητες, και την προοπτική" της ομώνυμης εταιρείας.
Τέλος, τρίτη ομαδική αγωγή, για λογαριασμό άλλης ομάδας επενδυτών, κατατέθηκε ήδη από χθες Τρίτη από το δικηγορικό γραφείο του Λος 'Αντζελες, 'Γκλάνσι, Μπίνκοου, Γκόλντμπεργκ'. Σε αυτήν, στηλιτεύεται ο "υπερβολικά επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο προτάθηκε το συγκεκριμένο επενδυτικό προϊόν". Η αγωγή αυτή, που τιτλοφορείται: "Λαζάρ εναντίον Facebook", εγείρεται από επενδυτές που αγόρασαν τη μετοχή μέχρι και χθες Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα