ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τα φαινόμενα αυτοδικίας δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πάτρα και υπογραμμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία.

«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Aστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό

φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια στην Πάτρα από οργισμένους κατοίκους με αφορμή τη δολοφονία ενός συμπολίτη τους, το Σάββατο, από ομάδα μεταναστών.

Περίπου 350 άτομα μεταξύ τους ανάμεσά τους και  μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου είχαν βρει καταφύγιο μετανάστες μη διστάζοντας να συγκρουστούν και με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μεταβεί στο σημείο προληπτικά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν 8 αστυνομικοί και ένας πολίτης ενώ έγιναν 22 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις.

Σήμερα το απόγευμα αρκετοί πολίτες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας ζητώντας την αποχώρηση των μεταναστών από την πόλη.

Μέχρι στιγμής η κατάσταση παραμένει ήρεμη, ενώ οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στην Πειραϊκή Πατραϊκή μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα και το κτίριο σφραγίσθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα