ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Σε δόσεις προτείνει και εγγράφως η υπηρεσιακή κυβέρνηση να καταβληθούν οι οφειλές του Μαρτίου και του Απριλίου στους Φαρμακοποιούς, από τον ΕΟΠΥΥ. Αμετακίνητοι οι Φαρμακοποιοί, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στους Φαρμακοποιούς «πέταξε το μπαλάκι» η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καταθέτοντας και εγγράφως πλάνο αποπληρωμής των οφειλών Μαρτίου και Απριλίου, χωρίς να γίνεται λόγος για τα χρέη του 2011.

Όπως

αναφέρει ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Matrix24, μετά τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ξεκίνησαν οι σχετικές ενέργειες ώστε την Παρασκευή να εκταμιευθούν 75 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 270 εκατομμύρια ευρώ για το Μάρτιο, ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει πως δρομολογούνται επόμενες πληρωμές για τα τέλη Μαΐου και τα μέσα Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Matrix24, ο Πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος και ο Υπουργός Υγείας, Χ. Κίττας, πρότειναν στις 31 Μαΐου να καταβληθούν άλλα 125 εκατομμύρια και στις 14 Ιουνίου τα υπόλοιπα 70 εκατομμύρια, μαζί τις οφειλές του Απριλίου. Μάλιστα, οι ημερομηνίες δεν αποκλείεται να έχουν μικρές (ή μεγαλύτερες) αποκλίσεις λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Δύσπιστοι εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί, που παραμένουν αμετακίνητοι, συνεχίζοντας να μην παρέχουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 10 χρόνια», ανέφερε στο Matrix24, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, που εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του σχεδίου της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η καταβολή των οφειλών και θα αποφασίσουμε τη στάση μας, αλλά αν δεν λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ οριστική λύση δεν πρόκειται να υπάρξει και σε 15 ημέρες θα έχουμε τα ίδια προβλήματα», διευκρίνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πρόκειται να εξετάσει την περαιτέρω στάση του σε Γενική Συνέλευση στις 30 Μαΐου.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο τονίζει προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι, «κάθε καθυστέρηση στην εκτόνωση της κατάστασης, προκαλεί τεράστια προβλήματα στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα ασφαλισμένο».

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα