Σύλλογος ΠΕ "Γιάννης Ρίτσος": Επιστολή διαμαρτυρίας

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μολάοι, 15/03/2013

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» Αρ.Πρωτ: 99

Δ/νση: Μολάοι Προς

Ταχ.Κωδ: 230 52 Δ.Ο.Ε.

Πληροφ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ Κοιν.: 1.Περιφερειακή Διεύθυνση

Τηλ: 6978697160 / 2732082682 Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου

Fax:2732082682

E-mail: [email protected] 2.Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας

3.Αιρετούς ΠΥΣΠΕ

4.Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ

5.Σύλλογοι Π.Ε.

6.Τα μέλη μας

7.Μ.Μ.Ε.

Ενημερωτικό Σημείωμα

Το Υπουργείο Παιδείας

θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, για το σχολικό έτος 2012-13 , ένα έτος άκρως μνημονιακό, με μεγάλες ελλείψεις στα πάντα, με μαθητές και εκπαιδευτικούς πεινασμένους μέσα σε κρύες αίθουσες, προχωρά με ανοργάνωτες ενέργειες , σε μπαράζ εγκυκλίων οδηγιών-"διαταγών", βομβαρδίζοντας σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Αφού λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια λιτότητας , οι Κυβερνώντες μας έχουν υποβάλει σε δίαιτα ( θέλοντας και μη), τώρα ,στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ενδιαφέρονται και για την υγεία μας και τη σωστή διατροφή μας. Έτσι, λέγοντας στους μαθητές πως οι διατροφικές τους συνήθειες δεν είναι σωστές ( μέσω του προγράμματος "Ευ Ζην" ) και διανέμοντας φρούτα , το πολύ για ένα μήνα μόνο

( μέσω του σχεδίου προώθησης και κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία) , προσπαθεί να μας δείξει πως ενδιαφέρεται.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι οι δράσεις αυτές ( της διανομής τροφίμων) μας θυμίζουν εικόνες ντροπής με ανθρώπους στοιβαγμένους σε πλατείες που παρακαλούν για μια τσάντα πορτοκάλια.

Τέλος με την πάγια τακτική της, την τακτική του "Διαίρει και Βασίλευε", η Κυβέρνηση προσπαθεί να εισάγει στα σχολεία τον ιδιωτικό φορέα μέσω της ανάθεσης αξιολόγησης σε εταιρείες. Οι τακτικές αυτές είναι ξεπερασμένες και οι κυβερνώντες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως οι εκπαιδευτικοί έχουν στο πλάι τους γονείς άλλα και όλη την κοινωνία.

Εκ του Δ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕΕΥ ΖΗΝφρούτασχολεία
Keywords
Τυχαία Θέματα