ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Δεν έχουν χρήματα ούτε για φάρμακα

Ούτε ευρώ δεν μπήκε στα ταμεία των σχολικών επιτροπών του δήμου Θεσσαλονίκης μέσα στο 2012, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην μπορούν να πληρώσουν τίποτε.
Της Φιλομήλας Δημολαΐδου
Όπως καταγγέλλουν διευθυντές σχολείων, εξαιτίας της οικονομικής τους ένδειας δεν έχουν πάρει μισθό οι καθαρίστριες εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ
παραμένουν απλήρωτοι πάνω στα γραφεία τους. Την ίδια ώρα, η καθημερινότητα δημιουργεί διάφορες ανελαστικές δαπάνες (π.χ. βλάβες, κόλλες χαρτιού) στα σχολεία. «Μείναμε χωρίς ντεπόν και βαμβάκι σε μια χρονιά που οι ιώσεις θερίζουν», σχολίασε ένας διευθυντής σχολείου του κέντρου της πόλης, ο οποίος έχει στείλει σειρά επιστολών διαμαρτυρίας στον δήμο.
Για τον δήμο Θεσσαλονίκης το θέμα ήταν καθαρά γραφειοκρατικό. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Καρούμπης, η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να αλλάξει ριζικά το τοπίο των σχολικών επιτροπών λόγω του «Καλλικράτη». «Από τις 144 σχολικές επιτροπές έμειναν μόνο δώδεκα. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να κλείσουμε όλους τους παλιούς λογαριασμούς στις τράπεζες και τις εφορίες και στη συνέχεια να ανοίξουμε καινούργιους. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση», ανέφερε ο κ. Καρούμπης. Όμως, πλέον είναι έτοιμοι και -όπως υποστήριξε- εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών 500.000 ευρώ, ενώ μετά το Πάσχα θα δοθούν άλλα τόσα. «Το ποσό αυτό έχει ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Απλώς περιμέναμε τα διαδικαστικά», σχολίασε, προσθέτοντας ότι σε ορισμένες σχολικές επιτροπές (π.χ. 2η, 4η, 5η, 10η και 11η) τα χρήματα έχουν φτάσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα