Ψήφισμα συνέλευσης ΕΛΜΕ Σάμου

Tweet

Ψήφισμα συνέλευσης ΕΛΜΕ Σάμου

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου καταδικάζει τη δικαστική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου Σταμάτη Φιλιππή και στην πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Ουρανία Αποστόλου. Η δίωξη αυτή ασκήθηκε μετά από αναφορά της διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου, για παρεμπόδιση της ρατσιστικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες” που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή

τον περασμένο Απρίλη.

Η αιμοδοσία και οι φροντίδες υγείας γενικότερα δεν μπορεί να υπόκεινται σε διακρίσεις φύλου, φυλής, θρησκεύματος, ιδεολογίας ή οικονομικής κατάστασης του ασθενούς. Σαν εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που ποδοπατούν τον ανθρωπισμό, καλλιεργούν το μίσος και προβάλλουν το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού. Για το λόγο αυτό ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των εργαζομένων και συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου και ματαίωσε τη ναζιστική πρόκληση. Το ίδιο θα κάνουμε και σε άλλες προκλήσεις που τυχόν θα υπάρξουν στο μέλλον.

Καταγγέλουμε τη στάση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Σάμου που σαν απλός θεατής παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, χωρίς να κάνει την παραμικρή διαμαρτυρία, ενώ έσπευσε να καταγγείλει τους εργαζομένους και διαπραγματεύτηκε με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, μπαίνοντας στη λογική της δημιουργίας ανάλογης τράπεζας αίματος .

Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που διώκονται και ότι θα σταθούμε στο πλάι τους όποτε χρειαστεί. Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν, αντίθετα δυναμώνουν την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητα των κοινών αγώνων μας.

Σάμος 5 – 9 - 2013

Tags: ΕΛΜΕ Σάμου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα