Ξεκινούν οι εξπρές κατασχέσεις καταθέσεων

Tweet

Κατασχέσεις καταθέσεων με διαδικασίες -εξπρές πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα το υπουργείο οικονομικών σε μια προσπάθεια να τονώσει τα δημόσια έσοδα αλλά και να συγκρατήσει την αλματώδη αύξηση των χρεών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Ενεργοποιώντας διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο οικονομικών πρόκειται σύντομα να αρχίσει να αποστέλλει σε τράπεζες κατσχετήρια για υπόλοπια καταθέσεων των οφειλετών.

Τα κατασχετήρια

όπως έχει θεσπιστεί, θα μπορούν να αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( email) προκειμένoυ να σyρρικνωθεί ο χρόνος διεκπεραίωσης του σχετικού αιτήματος.

Με το υφιστάμενο σύστημα ταχυδρομικής αποστολής των χειρόγραφων κατασχετηρίων απαιτούνται συνήθως έως και 3 μήνες για η διεκπεραίωση του αιτήματος. Σημειώνεται ότι μέτρα αναγκαστικής εισπραξης όπως οι κατασχέσεις μπορυν να ληφούν από την εφορία σε περιπτώσεις χρεών άνω των 300 ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνεται η καάσχεση εκτός από τις καταθέσεις, ακινήτων, εισοδημάτων κ απαιτήσεων εις χείρας τρίτων, κ.α.

Σε μισθούς και συντάξεις υπάρχει ακατάσχετο ύψους 1000 ευρώ.

capital.grTags: κατασχέσεις καταθέσεωνκατασχέσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα