Πρόταση της Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, Μετατάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 10

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Πρόταση της Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, Μετατάξεις

Μάιος 2015

Πρόταση της Διεύθυνσης Γ΄ Αθήνας για ίδρυση νέων οργανικών θέσεων:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από τη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας προτάθηκε προς το Υπουργείο Παιδείας

να ιδρυθούν οι παρακάτω νέες οργανικές θέσεις:

Π.Ε. 05: 33 θέσεις

Π.Ε. 06: 90 θέσεις

Π.Ε. 07: 32 θέσεις

Π.Ε. 08: 78 θέσεις

Π.Ε. 11: 80 θέσεις

Π.Ε. 16: 37 θέσεις

Π.Ε 19-20: 78 θέσεις

Π.Ε. 32: 42 θέσεις

Σύνολο: 470 θέσεις

Μετατάξεις: Όπως γνωρίζουμε το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προτάσεις για άνοιγμα νέων οργανικών θέσεων. Ήδη οι Διευθύνσεις έχουν αποστείλει τις προτάσεις τους που σύμφωνα με τις πληροφορίες καλύπτουν όλους τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που υπηρέτησαν στα σχολεία της Α/ΘΜΙΑΣ κατά τη σχολική χρονιά που μας πέρασε( είτε ανήκουν στην Α/ΘΜΙΑ με διάθεση εδώ και χρόνια είτε ανήκουν στους υποχρεωτικά μεταταχθέντες από τη Β/ΘΜΙΑ από το 2013 ). Το μπαλάκι πλέον περνά στα χέρια της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, να δεχτούν τις συγκεκριμένες προτάσεις των Διευθύνσεων και έτσι όλοι να εξασφαλίσουν οργανική θέση στην Α/ΘΜΙΑ Εκπαίδευση.

Και ενώ θα περίμενε κανείς όλες οι προσπάθειες όλων των φορέων της εκπαίδευσης συντονισμένα να στοχεύσουν προς αυτή την κατεύθυνση, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου που οδηγεί σε έναν εμφύλιο αλληλοσπαραγμό στην εκπαίδευση με κεντρικό σύνθημα: < Ο θάνατός σου η ζωή μου >.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αδυνατούν να συνεργαστούν συμμετέχοντας ως μέλη της επιτροπής για το θέμα των μετατάξεων, δέσμιοι του κομματικού συνδικαλισμού που υπηρετούν και των συμφερόντων των κομματικών παρατάξεων και των κομμάτων που υπηρετούν. Η ΔΟΕ μάλιστα με ανακοίνωσή της προεξόφλησε την τελική απόφαση του υπουργείου πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα και αναστατώνοντας τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών. Σε αυτό συνέβαλλαν και μεμονωμένες ανακοινώσεις αιρετών ή και συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΔΗΣΥ( πρώην ΠΑΣΚ ) που ζητούν να εξασφαλιστούν οι βρισκόμενοι σε διάθεση ειδικότητες εδώ και χρόνια στην Α/ΘΜΙΑ και οι υπόλοιποι έχει ο Θεός, αντί να τονίσουν το αυτονόητο: < Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν >. Μερικοί μάλιστα χρησιμοποίησαν και νομικούς όρους που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Με αυτή την τακτική διαχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες, τους βάζουν να συγκρούονται μεταξύ τους, οδηγούν τον κλάδο σε διάσπαση. Και όλα αυτά, όχι βέβαια γιατί τους έπιασε ο πόνος για τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όπου ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ προσπαθούν απεγνωσμένα, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε συνεχίζοντας τα παιχνίδια τους στις πλάτες των εκπαιδευτικών όπως κάνουν τόσα χρόνια, αδιαφορώντας για την ενότητα του κλάδου και για τα συμφέροντα όλων των εκπαιδευτικών.

Από την άλλη βλέπουμε στο διαδίκτυο ανακοινώσεις των συναδέλφων που ανήκουν είτε στη μια είτε στην άλλη κατηγορία να αλληλοκατηγορούνται με απίστευτους χαρακτηρισμούς και να εξαρτούν την ψήφο τους ανάλογα με το ποια παράταξη θα τους βάλει σε προτεραιότητα έναντι των υπόλοιπων συναδέλφων. Δυστυχώς έτσι έχουμε μάθει σε αυτή τη χώρα. Να ψηφίζουμε όποιον μας κάνει τα χατίρια ασχολούμενοι μόνο με τα του < οίκου > μας αδιαφορώντας για τον διπλανό μας. Όσο ακολουθούμε αυτές τις λογικές και τις πρακτικές προσθέτουμε βούτυρο στο ψωμί του κατεστημένου.

Η ηγεσία του υπουργείου, αλλά και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να λύσουν το θέμα εξασφαλίζοντας οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκουν. Στη συνέχεια οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι με αντιπροσώπους τους να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, χωρίς μεσάζοντες και σωτήρες και να καταλήξουν με αμοιβαίες υποχωρήσεις στα κριτήρια με τα οποία θα τοποθετηθούν όλοι στις νέες οργανικές τους θέσεις μέσα από διαφάνεια και αξιοκρατία.

Παράλληλα το υπουργείο οφείλει να στείλει στον εισαγγελέα και στη φυλακή όλους εκείνους που είχαν παράνομα τόσα χρόνια εκπαιδευτικούς χωρίς οργανικές θέσεις, όλους εκείνους που αποφάσισαν παράνομα την υποχρεωτική μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών χωρίς διαφάνεια και αξιοκρατία. Οφείλει τέλος να εξετάσει τις εκατοντάδες ενστάσεις ενδιαφερομένων και να αποδώσει δικαιοσύνη αν αυτές αποδειχτεί ότι ευσταθούν.

Ο εκπαιδευτικός είναι άνθρωπος και όχι τσουβάλι με πατάτες που όποτε γουστάρει η κάθε τυχάρπαστη κυβέρνηση, ο κάθε τυχάρπαστος υπουργός και οι διάφοροι τυχάρπαστοι συνεργάτες του να τον ξεφορτώνουν όπου αυτοί επιθυμούν. Αυτό αποβαίνει τελικά εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Να πέσουν λοιπόν οι τόνοι και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: < Οργανικές θέσεις και θέσεις εργασίας για όλους >. Ενωμένοι έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε. Αντίθετα διασπασμένοι οι σφαλιάρες θα πέσουν απανωτές.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972363653

e-mail: [email protected]

Αναπληρωματικός: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλ. 6934197300

Tags: Γιώργος ΧρόνηςαιρετόςμετατάξειςΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα