Επιτροπή Αγώνα καθηγητών Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες

Ανακοινώσεις

Επιτροπής Αγώνα καθηγητών Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα δράσης για τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο 13/7, στα γραφεία της ΕΔΟΘ συναντήθηκε η Επιτροπή Αγώνα των καθηγητών, η οποία συγκροτήθηκε από μέλη Δ.Σ. των ΕΛΜΕ –Θ, των ΕΛΤΕΕ –Θ και συναδέλφους, όπως αποφάσισε η συνέλευση εκπαιδευτικών και συζήτησε και συγκεκριμενοποίησε το πρόγραμμα

δράσης.

Mε πλήθος από πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουμε όλο και πιο μαζικά, όλο και πιο αποφασιστικά και συντονισμένα οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης τον αγώνα μας απαιτώντας να σταματήσει τώρα η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης , να μη περάσει το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος, να μη γίνει καμιά απόλυση! Ήδη αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν:

· Παραστάσεις και καταλήψεις στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παράσταση στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, στους βουλευτές της πόλης.

· μαχητικές πορείες στο κέντρο της πόλης με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη και δυναμική πορεία της Παρασκευής των 3.000 και πλέον εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων.

· παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ενημερωτικές εξορμήσεις καθημερινά στο κέντρο της πόλης με μικροφωνική, έκδοση ενημερωτικού υλικού προς τους γονείς και μαθητές μας

· συγκρότηση μετώπου με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης και τους κλάδους εργαζομένων ΟΤΑ, ΕΡΤ, υγεία που πλήττονται τώρα από τις μνημονιακές πολιτικές.

Η μαζική ανταπόκριση των καθηγητών στις κινητοποιήσεις, η μεγάλη αγωνιστική διάθεση που κυριαρχεί στους εκπαιδευτικούς, καθώς κι η κοινωνική αλληλεγγύη κι η συμπαράσταση που συναντάμε στις ενημερώσεις της τοπικής κοινωνίας μας δίνουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε στην αναγκαία αγωνιστική κορύφωση τις επόμενες ημέρες για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, για να σταματήσουμε τις απολύσεις!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας περνά πλέον στην τελευταία φάση του εγκλήματος, δίνοντας τα ονόματα των καθηγητών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα. Το απόγευμα της Παρασκευής έφτασαν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταστάσεις με τα ονόματα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. Δημοσιοποιήθηκαν μάλιστα στο διαδίκτυο παραβιάζοντα κατάφωρα το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων !

Κι όλα αυτά πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς. Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!

Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και η διοίκηση που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.

Οι εκπαιδευτικοί δε θα σκύψουμε το κεφάλι. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !

Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Κυριακή 14 Ιούλη: Συμμετέχουμε στην ενημέρωση της κοινωνίας. 8 μ.μ. Τσιμισκή-Αριστοτέλους.

Δευτέρα 15 Ιούλη: Γενικές συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης στις 7.00 π.μ. Στις 7.00 μ.μ. συνέλευση συντονισμού με τ’ άλλα σωματεία στην ΕΡΤ3. Στις 8.30 μ.μ. μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ3.

Τρίτη 16 Ιούλη: Συμμετέχουμε στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 10.00 το πρωί έξω από την ΕΡΤ3. Το απόγευμα οργανώνουμε για όσους συναδέλφους επιθυμούν κάθοδο στην Αθήνα.

Τετάρτη 17 Ιούλη: ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ 3, στις 10 το πρωί.

Τώρα όλοι στον αγώνα.

Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ

Δε θα περάσει το πολυνομοσχέδιο! θα νικήσουμε! θα τους ανατρέψουμε!

Συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα των καθηγητών

Tags: Επιτροπής Αγώνα καθηγητών ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκηαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα