Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων κατά των απολύσεων

Ανακοινώσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Συνάδελφοι,

Εντελώς αιφνιδιαστικά, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην απόλυση δυόμιση χιλιάδων συναδέλφων μας τεχνικών ειδικοτήτων. Μέχρι τις 22 Ιουλίου είκοσι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ της περιοχής μας παίρνουν τον δρόμο την ανεργίας. Η συνέχεια θα είναι χειρότερη. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΡΓΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (12-7-2013)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-7-2013, 8ΠΜ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-7-2013, 10ΠΜ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ “KAIRO PALLAS” ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-7-2013, 7ΜΜ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕΔ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 16-7-2013, 10ΠΜ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΡΟΔΟΣ 12-7-2013

Κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης,

Η κυβέρνηση που στηρίζετε, με μία ακόμη αιφνιδιαστική κίνηση εντάσσει σε πολυνομοσχέδιο το οποίο καλείστε να ψηφίσετε άμεσα, ρύθμιση για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων.

Η μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων είναι πράξη απεχθής, βάρβαρη, αντικοινωνική. Στους ενάμιση εκατομμύριο ανέργους θα προστεθούν με την ψήφο σας μερικές χιλιάδες ακόμη άνεργοι, γεγονός που θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας. Είμαστε βέβαιοι πως δεν θέλετε να συνδέσετε το όνομά σας με τέτοιο όνειδος. Δεν θέλετε να σας γράψει η ιστορία ως σφαγείς των εργαζομένων και καταστροφείς της χώρας μας. Πόσο μάλλον που το μέτρο αυτό των απολύσεων, όπως όλοι οι ειδικοί βεβαιώνουν, έχει τιμωριτικό χαρακτήρα και δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στην ανάταξη της χώρας.

Κύριοι βουλευτές,

Είστε συμπολίτες μας και θα συνυπάρχετε εφ’ όρου ζωής με τους ανθρώπους που αναίτια θα έχετε απολύσει με την ψήφο σας. Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη και ότι η ευθύνη είναι προσωπική για τον καθένα.

Χωρίς λόγο, χωρίς καμία τεκμηρίωση, δυόμιση χιλιάδες μάχιμοι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων με οικογένειες, με παιδιά, με υποχρεώσεις, από την μία ημέρα στην άλλη βρίσκονται άνεργοι.

Χωρίς λόγο, χιλιάδες μαθητές της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα αναζητήσουν το σχολείο τους το Σεπτέμβριο δεν θα το βρουν. Τι θα πείτε σ’ αυτά τα παιδιά που τα περισσότερα προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα και με θυσίες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στα δυσπρόσιτα νησιά μας και έρχονται στα μεγάλα αστικά κέντρα να σπουδάσουν κάποια τέχνη;

Γιατί αυτή η άθλια προπαγάνδα, η δυσφήμιση και η απαξίωση της τεχνικής εκπαίδευσης που τόσα έχει προσφέρει στον τόπο και επιβάλλεται να βελτιωθεί για να συμβάλλει με καλύτερους όρους στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας;

Η τεχνική εκπαίδευση με τα λιγοστά μέσα που της παρέχει η πολιτεία, αλλά με το περίσσευμα ψυχής των συναδέλφων μας που εσείς τώρα αναίτια απολύετε, έχει αναδείξει άριστους επαγγελματίες και οικογενειάρχες με τους οποίους καθημερινά συνεργάζεστε.

Κύριοι βουλευτές,

Σας ζητάμε να ενώσετε τις φωνές σας μαζί μας, να τοποθετηθείτε δημοσίως και ξεκάθαρα. Να καταψηφίσετε το κατάπτυστο νομοσχέδιο των απολύσεων, της διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης και της περαιτέρω φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Σε αντίθετη περίπτωση είστε για μας ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Για τη Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσουαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα