Σύλλογος ΠΕ "Κ.Σωτηρίου": Συμμετέχουμε στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ 15/7, όλοι στην απεργία 16/7 και στις διαδηλώσεις

Ανακοινώσεις

ΑΠ 123

Κορωπί 13/7/2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

· ΌΛΟΙ στην Έκτακτη Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 15/7/2013, ώρα 19:00 μ.μ., στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, για κοινές αποφάσεις από όλους τους

εκπαιδευτικούς

· ΌΛΟΙ στη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου

· ΌΛΟΙ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στον ερχομό του Σόιμπλε Πέμπτη 18/7

1. H συγκυβέρνηση Σαμαρά μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση 2.500 συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης. Οι 2.500 καθηγητές μαζί με τους 10.000 αναπληρωτές, εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει με βάση τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο πρωινό του mega: «4.200 δημόσιοι υπάλληλοι στην δεξαμενή της κινητικότητας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αθροιστικά, συνολικά μιλάμε, και 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους. Οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα βγουν σε διαθεσιμότητα στη δεύτερη φάση, δηλαδή το Σεπτέμβριο, μαζί με άλλους 1.500 εκπαιδευτικούς που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και 1.250 ακόμα υπαλλήλους που θα αναζητηθούν στους ΟΤΑ. Στην τρίτη και τελευταία φάση της κινητικότητας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο, θα περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους που θα προκύψουν αναλογικά από όλα τα υπουργεία». Η κυβέρνηση δηλώνει πως «2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στην δέσμευσή μας για 12.500 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων 7.500 θα είναι εκπαιδευτικοί». Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούν άλλες 11.000 για το 2014.

Οι διαθεσιμότητες μαζί με τη νέα φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων είναι το τίμημα για τη νέα δόση των 6,1 δις που θα πάει για την αποπληρωμή του Χρέους στους δανειστές και στις τράπεζες.

2. Η κατάργηση των 45 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση σηματοδοτεί την πλήρη διάλυση της με στόχο να καλυφτεί ο χώρος από την ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικότητες που καταργούνται είναι οι πιο μαζικές. Ο Υπ. Παιδείας πετάει στην ανεργία 2500 εκπαιδευτικούς και διώχνει από την τεχνική εκπαίδευση πάνω από 20.000 χιλιάδες μαθητές από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο υπουργός παραβρέθηκε στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ (όμιλος που δραστηριοποιείται στις ειδικότητες που καταργούνται) στα οποία εξήρε το ρόλο του ομίλου στο χώρο της εκπαίδευσης, ούτε τις καταγγελίες βουλευτών πως το σχέδιο Αθηνά για τα Πανεπιστήμια εκπονήθηκε από θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΜΗ.

3. Όλες οι διαθεσιμότητες, καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών στο δημόσιο αφορούν τους τομείς των κοινωνικών αγαθών παιδεία, υγεία, πρόνοια που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυρθεί από τη χρηματοδότηση τους και να παραχωρήσει τα πάντα στη κερδοφορία του κεφαλαίου. Όσοι έχουν χρήματα θα μορφωθούν και θα ζήσουν οι υπόλοιποι… ας πεθάνουν! Κινδυνεύουμε ο Σεπτέμβρης να μας βρει με 15.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό, σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες και με κλειστούς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

4. Η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου αναφέρει ρητά πως όσοι θα απολυθούν θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα ως ωρομίσθιοι που δείχνει πως στόχος των απολύσεων δεν είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού αλλά η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασία στο δημόσιο και η αντικατάστασή της από ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα με 200 και 300 ευρώ. Η επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα και στο δημόσιο.

5. Οι 2500 απολύσεις εκπαιδευτικών είναι η αρχή .Τα «πλεονάσματα», οι «αδυνατούντες να μπουν σε τάξη», οι «επίορκοι», η «αξιολόγηση» είναι οι δεξαμενές από τις οποίες θα αντλήσουν τις επόμενες απολύσεις.

6. Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει . Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ μας οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή. Φτώχεια, ανεργία, διάλυση της δημόσιας παιδείας, υγείας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι το σχέδιο τους για το ξεπέρασμα της κρίσης .

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας.

Μόνος δρόμος για τον κλάδο είναι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους για να ανατραπεί η πολιτική τους. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στην εκπαίδευση είναι αγώνας πρώτα από όλα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για να είναι νικηφόρος, πρέπει να δεθεί με τον αγώνα της ΕΡΤ, των ΟΤΑ, στην υγεία, των απολυμένων στη ΜΕΒΓΑΛ, τον Κατσέλη, τα τσιμέντα Χαλκίδας κλπ. Απευθυνόμαστε στους γονείς και τους μαθητές για να υπερασπιστούμε μαζί το δικαίωμα στη μόρφωση.

7. Καλούμε του συναδέλφους για συμμετοχή, όσους συναδέλφους είναι εδώ:

· Στην Έκτακτη Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 15/7/2013, ώρα 19:00 μ.μ., στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, για να αποφασίσουμε από κοινού με τους εκπαιδευτικούς της ΔΕ τις δράσεις μας για το επόμενο διάστημα. Ειδοποιούμε όλους τους συναδέλφους των σχολείων μας.

· Σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις και στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας – συντονίζουμε τη δράση μας με τα σωματεία της περιοχής και τις καταλήψεις τωνμ εργαζομένων στους ΟΤΑ.

· Στη Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 και τις συγκεντρώσεις. Παραμένουμε στο Σύνταγμα σε ολονυχτία ως την Τετάρτη ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

· Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στον ερχομό του Σόιμπλε, την Πέμπτη 18/7.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Tags: Σύλλογος ΠΕαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
ελμε, απεργια, διαδηλωσεις, απεργια μμε, ελμε, σχεδιο αθηνα, δημοσιο, σχολειο, δικαιωμα, συνταγμα, σόιμπλε, σαμαρας, mega, ΟΤΑ, νέα, δις, τραπεζες, θυγατρική, εταιρεία, ακμη, σχολεια, ρητά, ΕΡΤ, μεβγαλ, συμμετοχή, δραση, βουλη, tags, ΓΣΕΕ, σταση εργασιας, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΤ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, αθηνα, απεργια 1 δεκεμβριου, ιεκ ακμη, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, φορολογια 2013, αξιολογηση, αναπληρωτες, καταληψεις, ρητά, ακμη, επαλ, εργασια, ιεκ, υγεια, φτωχεια, ωρα, mega, αγωνες, ανεργια, γονεις, δεξαμενες, δευτερα, διαστημα, δημοσιο, δειχνει, δις, δρομος, ευρω, εκπαιδευση, επασ, εταιρεία, θυγατρική, θυγατρικη εταιρεια, κυβερνηση, λυκειο, μεβγαλ, ξεσηκωμος, παντα, πεμπτη, πρωινο, ρολο, συμμετοχή, σόιμπλε, σχεδιο, σχολειο, τριτη, φορολογικη, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, φυλακες, κωστας, υγειας, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα