«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» - Εκδηλώθηκε ανοιχτά η εσωκομματική ένταση

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» - Εκδηλώθηκε ανοιχτά η εσωκομματική ένταση

Καθαιρέθηκε από τον Π. Καμμένο ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Μαρκόπουλος

Σοβαρή εσωκομματική ένταση προέκυψε χτες στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας

Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο γραμματέας της ΚΟ, Κ. Μαρκόπουλος έθεσε ζητήματα για τη γενικότερη στρατηγική του κόμματος, προκαλώντας την αντίδραση του Π. Καμμένου.

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έλεγε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δε βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια, παραπέμποντας το όποιο ξεκαθάρισμα στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Απρίλη.

Μετά την ομιλία του, ο Π. Καμμένος αποχώρησε, κάτι που ενέτεινε την αναταραχή μεταξύ των στελεχών του κόμματός του, ορισμένα εκ των οποίων κατηγόρησαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για «απαράδεκτη δειλία και ανευθυνότητα», όπως είπαν στο ΑΠΕ.

Αντιδρώντας, ο Π. Καμμένος ανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ για χτες το απόγευμα, η οποία όμως τελικά δεν έγινε, επειδή αρνήθηκε να τη συγκαλέσει ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή γραμματέα Π. Μελά. Παράλληλα, συγκλήθηκε νέα συνεδρίαση της ΚΟ για την Πέμπτη, ενώ 16 από τους 20 βουλευτές των ΑΝΕΛ με επικεφαλής τον Π. Καμμένο υπέγραψαν κείμενο απάντηση στα όσα είχαν δηλώσει νωρίτερα κορυφαία στελέχη στο ΑΠΕ.

Από την πλευρά του, ο Κ. Μαρκόπουλος επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι στη χτεσινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων έθεσε θέματα «όπως το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις του κόμματος, για παράδειγμα ποιος αποφάσισε το δολάριο ή ποιος αποφάσισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». Τις θέσεις αυτές φέρεται να συμμερίζονται και άλλοι βουλευτές, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Χρ. Ζώης.

Η επαπειλούμενη διάσπαση των ΑΝΕΛ έρχεται να τροφοδοτήσει τη συνολικότερη κινητικότητα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, με βάση το νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη, άνοιγμα σε Μαρκόπουλο - Ζώη έσπευσε να κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Α. Γεωργιάδης επισημαίνοντας με νόημα: «Πώς γίνεται οι Ζώης - Μαρκόπουλος, μακράν ικανότεροι πολιτικοί του Καμμένου να δέχονται να τον ακολουθούν;».

 

Ριζοσπάστης, 11/12/2012

 

Tags: Ανεξάρτητοι ΕλληνεςΚαμμένοςΜαρκόπουλοςΑΝΕΛ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα