Αναδιάρθρωση των ΑΕΙ με τη σοφία της... «Αθηνάς»

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΕΘΝΟΣ 27/7/2012 ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αναδιάρθρωση
των ΑΕΙ με τη σοφία της... «Αθηνάς»
Βαφτίσια... στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων αλλά και ιδρυμάτων) έκανε το υπουργείο Παιδείας, ενώ αύριο κατατίθενται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι τροπολογίες για τον νόμο-πλαίσιο. Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος
Βαφτίσια... στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων αλλά και ιδρυμάτων) έκανε το υπουργείο Παιδείας, ενώ αύριο κατατίθενται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι τροπολογίες για τον νόμο-πλαίσιο. Το όλο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ ονομάστηκε «Αθηνά».
Η θεά Αθηνά, της σοφίας αλλά και της στρατηγικής και του πολέμου, θα οδηγήσει το υπουργείο στο «συμμάζεμα» των ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και αφού ανασυγκροτηθεί η ανεξάρτητη διοικητική αρχή που φέρει την επωνυμία «Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση» και η οποία ιδρύθηκε το 2005 και έχει ως αποστολή την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης στην πραγματοποίηση των διαδικασιών που στοχεύουν στη διασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας του πέργου τους κ.ά.
Κατάθεση διατάξεων
Στο μεταξύ, χθες το υπ. Παιδείας πήρε το «πράσινο φως» από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για την κατάθεση των βελτιωτικών διατάξεων στον «νόμο Διαμαντοπούλου», με στόχο, όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα και τις αναταράξεις που προκάλεσε ο νόμος για τα ΑΕΙ.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα, πάντως, κρατά στάση αναμονής, προκειμένου να δει τις τελικές διατάξεις και να πάρει θέση. Γι\' αυτόν τον σκοπό, μάλιστα, οι πρυτάνεις συγκάλεσαν έκτακτη σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα