Τα πρωινά του μουσείου Ακροπόλεως

Το «ελληνικό πρωινό» γίνεται πράξη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Και έχει μεγάλη επιτυχία!

Πολύς ο λόγος για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων και ακόμη περισσότερος για το ότι μπορούν και πρέπει να γίνουν άξιοι πρεσβευτές της Ελλάδας, στο εξωτερικό.

Ευτυχώς, το μουσείο της Ακρόπολης, κάνει τα λόγια, πράξη και έχει εντάξει την ελληνική γαστρονομία στο μενού του εστιατορίου του. Η πιο πρόσφατη εξαίρετη ιδέα του, είναι το ελληνικό παραδοσιακό πρωινό. Ξεκίνησε δειλά

τον Φεβρουάριο να σερβίρει μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά μετά την θερμή αποδοχή Ελλήνων και ξένων, το εστιατόριο σερβίρει πλέον το παραδοσιακό πρωινό έως τις 12 το μεσημέρι καθημερινά, (εκτός από τις Δευτέρες που το μουσείο είναι κλειστό). Με θέα τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως με τον Παρθενώνα, που όσο και να πεις σου φτιάχνει όχι μόνο τη μέρα αλλά και τον υπόλοιπο... μήνα, απολαύσαμε φρέσκο γάλα με βρώμη και κορινθιακή σταφίδα, σπιτικές μαρμελάδες με φρούτα εποχής, που τις αλείψαμε σε φρέσκο ψωμί που ζυμώνεται και ψήνεται καθημερινά από την ομάδα του εστιατορίου.

Το ίδιο ισχύει και για το κουλούρι Θεσ/νίκης, που έρχεται ζεστό και μυρωδάτο να συνοδέψει τη γραβιέρα Νάξου. Όταν το κρύο ήταν αισθητό, στα τραπέζια, κυριαρχούσε ο τραχανάς με φέτα Δωδώνης, ενώ τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών προτιμάται η στραπατσάδα με φρέσκια ντομάτα. Σταθερή αξία μάλλον, τα αυγά μάτια με σύγλινο Μάνης αλλά και για όσους ξεκινούν πιο γλυκά τη μέρα τους, οι αυγοφέτες με κανέλα, οι τηγανίτες με πετιμέζι και ταχίνι καθώς και η γαλατόπιτα.

Εξαιρετική ιδέα από το μουσείο της Ακρόπολης, να αναδείξει με τόσο κομψό και καλαίσθητο τρόπο την ελληνική γαστρονομία, με ευγένεια και σεβασμό στους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους και με λογικότατες τιμές. Πληρώσαμε για όλα τα παραπάνω μαζί με δύο καφέδες, ένα τσάι του βουνού και ένα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, περίπου 8 ευρώ το άτομο.

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 210 90 00 900.
Keywords
Τυχαία Θέματα