Και νόστιμα και ελαφριά

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε για να ελαφρύνουμε τα φαγητά μας χωρίς να στερηθούμε νοστιμιά.

Η σωστή διατροφή δεν έχει καμία σχέση με τις αστραπιαίες δίαιτες με τα εφήμερα αποτελέσματα. Αντιθέτως, είναι τρόπος ζωής. Κι ενώ κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με διαφορετικές ανάγκες και προβλήματα, σωστή αποδεδειγμένα διατροφή για όλους είναι η χαμηλή σε λιπαρά, και κυρίως σε ζωικά ή κορεσμένα λιπαρά. Και αυτό γίνεται εύκολα και μάλιστα χωρίς να αφαιρέσουμε νοστιμιά από τα φαγητά μας.

Ο γιατρός* μας συμβουλεύει:

1. Η διατροφή μας πρέπει να έχει ρυθμό. Δεν έχει σημασία

μόνο πόσες και τι είδους θερμίδες παίρνουμε, αλλά και πώς είναι κατανεμημένες μέσα στην ημέρα. Δεν παχαίνουμε, γιατί τρώμε το βράδυ ή μετά από κάποια ώρα. Παχαίνουμε γιατί τότε τρώμε 2.000 θερμίδες, ενώ όλη την ημέρα ήμασταν άφαγοι.

2. Το πρωινό είναι αναγκαίο. Μπορεί να είναι ψωμοτύρι ή ένα παξιμάδι με τυρί, ένα τοστ, φρούτα, γάλα, δημητριακά. Με ένα καλό πρωινό το μυαλό μας δουλεύει καλύτερα και αποφεύγουμε τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

3. Δεν είναι τεκμηριωμένο το ότι πρέπει να τρώμε πολλά μικρά γεύματα την ημέρα. Το σώμα μας δεν είναι μαθημένο σε πολλά μικρά γεύματα, καθώς αυτά βάζουν το πάγκρεας κάθε 2 - 3 ώρες να παράγει ινσουλίνη για να τα κάψει. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από περισσότερα των 3 γευμάτων την ημέρα.

* Από τον κ. Γιώργο Πανωτόπουλο, παθολόγο - διατροφολόγο.

Δείτε πώς θα κάνουμε τη μαγειρική μας πιο ελαφριά, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση:

Μόνο ελαιόλαδο και με μέτρο

Κάνε τη σαλάτα γεύμα

Οδηγός για κρεοφάγους

Ψάρια και πάλι ψάρια

Τυριά ταμάμ για δίαιτα

Τα light προϊόντα θέλουν μέτρο

Keywords
Αναζητήσεις
elafria
Τυχαία Θέματα
Και νόστιμα και ελαφριά,