Χταπόδι με κόφτο μακαρονάκι

Χρόνος μαγειρέματος: 50’

Μερίδες: 4

Υλικά

700γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο Kallimanis150γρ κοφτό μακαρονάκι200γρ κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες100γρ πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια100γρ πιπεριές πράσινες σε κυβάκια100γρ ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος ή 4γρ.100γρ κρασί λευκό4 φύλλα δάφνη1 κονκασε ντομάτας ψιλοκομμένο με κρεμμύδι1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών1 κουτ. σούπας μαργαρίνη (προαιρετική)300γρ νερό

Εκτέλεση

Βγάζουμε το χταπόδι από τη συσκευασία και το βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ,

το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το χταπόδι έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει ελαστικότητα η σάρκα του. Καθαρίζουμε το χταπόδι και αφού το πλύνουμε καλά, κόβουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα του σε κομμάτια.

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Το σουρώνουμε και το λαδώνουμε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσει.

Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε αρχικά την κουκούλα (επειδή είναι πιο σκληρή) και μετά από 2’ περίπου το υπόλοιπο χταπόδι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν και ρίχνουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό, το κονκασέ ντομάτας, το γλυκάνισο και το νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30’ περίπου ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, να ανακατέψουμε καλά και να σερβίρουμε αμέσως. Η μαργαρίνη θα βοηθήσει στο να χυλώσει όμορφα το φαγητό μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα