Μπίρα από φάλαινα;

Αν την πιείς γίνεσαι σωστός Βίκινγκ, υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της ισλανδικής ζυθοποιίας που εμπνεύστηκαν τη φοβερή ιδέα να φτιάξουν μπίρα που περιέχει συστατικά από κρέας φάλαινας, όμως δεν ενθουσιάστηκαν όλοι. Και είναι λογικό. Μια μεγάλη μερίδα πολιτών στην Ισλανδία αντέδρασε λέγοντας πως είναι απαράδεκτο και ανήθικο να χρησιμοποιείς το κρέας αυτού του μεγαλοπρεπούς ζώου που κινδυνεύει με εξαφάνιση για να βάλεις άλλο ένα δήθεν πρωτοποριακό συστατικό στο μπουκάλι μιας μπίρας.

Η συγκεκριμένη μπίρα που περιέχει 5,2 % αλκοόλ φτιάχτηκε ειδικά για

ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Ισλανδία τον Ιανουάριο για να τιμήσει τον αρχαίο θεό Θορ. Η ζυθοποιία Steojar που την λάνσαρε συνεργάστηκε με την εταιρία Hvalur που παράγει κρέας φάλαινας, με το επιχείρημα ότι αυτό το τελευταίο είναι πιο υγιεινό, περιέχει λιγότερη ζάχαρη και λίπος και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.

«Η ζήτηση για αυτό το κρέας έχει μειωθεί, κανείς δε το θέλει πια», είπε η Βανέσα Ουίλιαμς Γκρέι επικεφαλής της καμπάνιας ενάντια στη φαλαινοθηρία στην Ισλανδία. «Το να σκοτώνεις μια φάλαινα, αυτό το πανέμορφο πλάσμα που μπορεί να έχει φτάσει τα 90 της χρόνια, για να καταλήξει να γίνει άλλο ένα συστατικό σε μια μπίρα είναι ανήθικο, είναι απαράδεκτο.» Η ζυθοποιία πάντως διαβεβαίωσε πως η μπίρα θα διατεθεί μόνο στο συγκεκριμένο φεστιβάλ και δεν προβλέπεται να εξαχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπίρα,bira